StoryEditor
HrvatskaNa proljeće

Austrian Airlines obnavlja linije iz Beča prema Hrvatskoj: letjet će prema Zagrebu i Dubrovniku, a u Split idu najveći avioni, evo kad kreće sezona

Piše Anita Belak Krile
19. veljače 2021. - 10:47
Nicolas Economou

Austrian Airlines s prvim danima ljetnog reda letenja (28. ožujka) ponovno će prometovati prema tri hrvatske zračne luke iz svoje baze u Beču. Riječ je o Dubrovniku, Splitu i Zagrebu.

Glasnogovornica ove aviokompanije potvrdila je za Croaian Aviation red letenja za ožujak i travanj, dok će kompanija u slijedeća dva tjedna definirati red letenja za ostatak ljetne sezone.

Četiri puta tjedno prema Zagrebu

Linija Beč - Zagreb - Beč prometovat će od nedjelje, 28. ožujka, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa E195 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 120 sjedala. Kompanija je obustavila promet na ovoj liniji u listopadu 2020. godine zbog niske potražnje te je dva grada povezivao samo u vrijeme oko Božića i Nove godine.

Po četiri leta tjedno i prema Dubrovniku i Splitu

Linija Beč - Dubrovnik - Beč također će startati 28. ožujka, a do kraja mjeseca će još prometovati i u utorak, 30. ožujka.  

U prvom tjednu travnja najavljena su dva leta, u drugom tjednu tri, a od trećeg tjedna travnja, kompanija će imati četiri leta tjedno za Dubrovnik - utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Isti broj letova, njih 17, najavljeno je i na liniji Beč - Split - Beč. Kompanija će postupno povećavati broj tjednih letova prema Splitu, baš kao i u Dubrovniku, s time da će od sredine travnja na tjednoj razini kompanija nuditi četiri leta tjedno, također utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Prema Splitu će prometovati veći zrakoplovi pa je i broj ponuđenih sjedala između Splita i Beča znatno viši u odnosu na druge dvije linije prema Hrvatskoj.

Povratak Austrian Airlinesa važna je vijest za tri spomenute hrvatske zračne luke. Iako se radi o manjem broju letova nego što je to bilo u 2019. godini, s obzirom na trenutnu situaciju Austrian će u predsezoni ponuditi zavidan broj letova prema Hrvatskoj, u navedenom razdoblju od svega mjesec dana ukupno je dostupno više od 15 tisuća sjedala na letovima ove poznate aviokompanije, piše Croatian Aviation

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 22:52