StoryEditor
Hrvatskaiza kamere

Atmosfera na sučeljavanju: tko se s kim rukovao, tko se kome smiješio, a tko koga mrko gledao...

Piše Damjan Raknić/JL
17. prosinca 2019. - 23:44

Unatoč tome što su tijekom kampanje jedni drugima nerijetko upućivali teške riječi, 11 je predsjedničkih kandidata uoči sučeljavanja na Hrvatskoj radioteleviziji, jedinog sučeljavanja prije prvog izbornog kruga, razmijenilo pozdrave, ali i pokoju šalu, ako je suditi po osmijesima u studiju HRT-a, piše Jutarnji list.

Rukovanja kandidata prošla su srdačno, čak i u slučaju kad su se susretali kandidati koji konkuriraju za glasove istog biračkog tijela. Susreli su se tako Miroslav Škoro i Kolinda Grabar-Kitarović, nekadašnji premijer Zoran Milanović i Grabar-Kitarović, a zanimljiv je bio i susret Darija Juričana i aktualne predsjednice koji stoji pored nje. Milanović i Katarina Peović malo su se nespretno rukovali "preko" Dalije Orešković.

Kako pravila izbornog sučeljavanja nalažu da kandidati jedni pored drugih stoje na temelju slova kojim im počinje prezime pa su tako u sigurno zanimljivim razgovorima primijećeni Ivan Pernar i Škoro te Juričan i Mislav Kolakušić. Milanović i Škoro osobito su srdačno pozdravili Antu Đapića, jednog od najiskusnijih hrvatskih političara.

Lakirani pod HRT-ovog studija čistio se do posljednjeg trena, a Grabar-Kitarović je zbog okraćeg sakoa koji je obukla preko haljine morala nešto više vremena provela u pripremi, odnosno ozvučivanju. Dok je većina kandidata za okrijepu odabrala vodu, Juričan se odlučio za voćni jogurt.

Kandidati su prije debate sjedili na visokim barskim stolicama, međutim kada je sučeljavanje počelo stolice su uklonjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 00:09