StoryEditor
HrvatskaNISAM JA

Arsen Bauk reagirao na Relkovićeve izjave: Kovačić je naslijedio Jurlinu Alibegović, ja nisam ni mogao riješiti slučaj HOS-a

12. ožujka 2017. - 17:58
sjednica_sabor17-090317

Postoji činjenična netočnost u izjavi gospodina Relkovića. Naime, gospodin Kovačić nije naslijedio mene u Ministarstvu uprave, nego gospođu Jurlinu Alibegović. Ja za vrijeme svog mandata nisam mogao rješavati tu žalbu jer je ona došla u siječnju 2016. kad sam odlazio, u tom trenutku nisam za nju ni znao - kazao nam je Arsen Bauk kad smo ga pitali za komentar izjave Ivice Relkovića, glavnog savjetnika Ivana Kovačića, ministra uprave, a koji je između ostaloga rekao da je Bauk pripremio Kovačiću biblijsku zamku vezanu uz statut udruge dragovoljaca HOS-a.

Radi pojašnjenja, ured u Varaždinu odbio je registrirati udrugu zbog korištenja natpisa "Za dom spremni", zbog čega je uslijedila žalba Ministarstvu koja nije još riješena.

- Ne radi se ni o kakvoj zamci. Kako god riješe tu žalbu, bit će prigovora, ali najveći prigovor će biti ako je ne riješe. Ako ne mogu sami donijeti odluku, mogu se konzultirati s Državnim odvjetništvom, vidjeti kako ono postupa u konkretnim slučajevima pa neka slobodno oko toga održe zajedničku presicu s gospodinom Cvitanom, bilo gospodin Kovačić bilo premijer - kaže Arsen Bauk.

Ujedno smatra da je ministar Kovačić dobro napravio što je dao priliku Višnji Tafra i Vesni Nađ da rade u Ministarstvu.

- Ne treba zaboraviti činjenicu da se gospođa Tafra ne može smatrati SDP-ovim kadrom s obzirom na to da je bila tajnica kabineta ministra Davora Božinovića, današnjeg šefa kabineta premijera u vrijeme kad je on ministar obrane. Te dvije odluke pozdravljam. Što se tiče neprovođenja reformi, stav HDZ-a je od početka bio da nisu za promjenu teritorijalnog preustroja. Ne znam čemu se čude. Stvarno su trebali razmišljati još 2015. kad su išli s njima u koaliciju, a to im je bilo jedno od glavnih pregovaračkih stajališta - ocjenjuje Arsen Bauk.

item - id = 473368
related id = 0 -> 1129361
related id = 1 -> 1128066
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 21:42