StoryEditor
HrvatskaRUGLO NA KVARNERU - Hoće li oronuli kompleks opet promijeniti vlasnika

Armenski trgovac dijamantima nudi Haludovo na prodaju

Piše PSD.
27. kolovoza 2008. - 15:23

Armenski poduzetnik Ara Abramyan u čijem je vlasništvu Haludovo na otoku Krku, preko svojih beogradskih veza nudi taj hotelski kompleks na prodaju. Informaciju smo doznali od nekoliko domaćih hotelijera, a priča je zanimljiva i zato što je Abramyan sve dosadašnje podnude da preproda hotele odbijao.

Punih dvadeset godina Haludovo, nekad najveći i najluksuzniji hotelski kapacitet na Kvarneru, samo mijenja vlasnike, a da se u same objekte nije uložila niti kuna.

Haludovo je danas ruglo hrvatskog turizma jer nitko od brojnih gostiju Krka koji s čuđenjem gledaju hotelske ruševine, nema pojma da je Haludovo samo jedna od loših priča hrvatske privatizacije.

U samom Haludovu ovu informaciju nitko nije htio ni potvrditi niti demantirati. Predstavnica STUH-a Loredana Gluhak također nema saznanja da vlasnik, kojeg inače rijetko viđaju i radnici, odustaje od svih svojih planova za obnovu kompleksa i nudi ga na prodaju.

- Sindikat je za razrješavanje, a hoće li to biti sadašnji ili novi vlasnik, radnicima je svejedno - poručuje Gluhak.

Sama općina Malinska, na čijem je Haludovo terenu, živo je zainteresirana da se kapaciteti obnove i stave u funkciju. Načelnik općine Malinska Anton Spicijarić kaže da je nedavno s Abramyanom imao sasatanak, no da nije spominjao prodaju.

- U međuvremenu se priča i pravno zakomplicirala jer je otvoreno dosta sudskih sporova zbog upisa na dijelove nekretnine od strane vjerovnika i bivših vlasnika zemljišta. Na taj način postalo je sporno oko deset posto teritorija Haludova - kaže Spicijarić.

Pokušali smo kontaktirati i predstavnike vlasnika, no tajnica nam nije mogla pomoći niti nas povezati s prokuristom, a pogotovo vlasnikom.
Od cijelog kompleksa i ovoga je ljeta radilo samo Ribarsko selo, a među gostima su najbrojniji bili Rusi.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec svojedobno je najavljivao čak i mogućnost oduzimanja vlasništva nad Haludovim. Premda svako godine ljetuje kod ženine obitelji na Krku, ni kao bodulski zet nije se snažnije angažirao da se taj projekt pokrene.

Ako je točna informacija da Armenac prodaje Haludovo, moguće je da to sada čini u strahu da bi mu Vlada mogla oduzeti nekretninu jer nisu ispoštovane obveze iz kupoprodajnog ugovora.

Inače, u jednom se trenutku činilo da Armenac misli ozbiljno. Naime, naručio je izradu idejnog rješenja novog Haludova koje je napravio arhitekt Boris Magaš, inače tvorac starog Haludova.

Nevenka Horvat, Iva Balen/EPEHA

Prebogati abramyan

Predsjednik NO-a Hotela Haludovo i vlasnik kompleksa Armenac Ara Abramyan vrlo je bogat čovjek te je, među ostalim, vlasnik superluksuznog hotela u Moskvi, ali i rudnika dijamanata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 12:44