StoryEditorOCM
Hrvatskaopasna fronta

Apokaliptični prizori jučer diljem zemlje, superćelijski oblak izgleda zastrašujuće; Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Piše JL
1. srpnja 2024. - 22:01

Snažno nevrijeme koje je u ponedjeljak poslijepodne pogodilo neke dijelova Hrvatske polako se premješta prema Istri i Kvarneru. DHMZ upozorava da će nevrijeme biti najsnažnije večeras i u noći na utorak.

Intenzivan pljusak večeras pada i u Zagrebu.

I IstraMet navodi kako je situacija zabrinjavajuća, a objavili su i fotografije nevremena koje se približava Istri i Kvarneru.

Portal eVaraždin je objavio da je oko 14:30 sati na području općine Cestica padala tuča veličine lješnjaka praćena kišom i jakim vjetrom.

Zagrebački vatrogasci već su imali niz intervencija uklanjanja stabala i dijelova krova te ispumpavanja vode iz zgrada na zapadu grada, piše Jutarnji.

Snimku oblaka izned Medvednice snimio je i objavio portal Neverin.

Olujni oblak prekrio je i Sloveniju te se poslijepodne premjestio dalje na sjeverozapad zemlje. Trenutno ide prema sjeveroistoku i donosi opasnost od nove oluje.

Portali javljaju da će snažni pljuskovi i nevrijeme zahvatiti veći dio Hrvatske i u večernjim satima. Očekuju se lokalna nevremena s udarima munja, pljuskovima, snažnim vjetrom, a ponegdje i tučom.

Za poslijepodne i navečer zbog grmljavinskog nevremena izdano je crveno upozorenje za Zagreb i Osijek, narančasto za Rijeku te žuto za Karlovac i Gospić.

Veliko nevrijeme zahvatilo je istok Slavonije o čemu izvještava Crometeo.

Superćelija, rotirajući vrtlog unutar oblaka, stvorila se tijekom grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo područje Vukovara i okolice:

image
Miroslav Slafhauzer/
image

Superćelija, rotirajuci vrtlog unutar oblaka, stvorila se tijekom grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo podrucje Vukovara i okolice.
 

Miroslav Slafhauzer/
image
Miroslav Slafhauzer/
image
Miroslav Slafhauzer/

Tuča je pogodila Bošnjake pored Županje i prouzročila ogromnu štetu. Nastradali su auti, krovovi, fasade...

Crometeo je objavio i fotografiju superćelijskog oblaka iznad Đakova koji izgleda doista zastrašujuće.

U Slavonskom Brodu je zbog obilne kiše potopljen i za promet zatvoren podvožnjak u centru grada:

Portal KutinaInfo na svojoj je Facebook stranici objavio posve nevjerojatan video tuče. Zbog silnog leda, izgleda kao da je pao snijeg:

DHMZ prognozira da će u utorak biti umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Pljuskovi će na Jadranu biti izraženi, a mjestimice je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne sa sjeverozapada postupno smanjenje naoblake i prestanak oborine.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima te sjeverozapadnjak, još na jugu prolazno i jugo.

Najniža jutarnja temperatura većinom od 14 do 19, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 23 i 28 °C, u gorju niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 06:24