StoryEditorOCM
Hrvatskapovratak u klupe

Apel dalmatinskih ravnatelja: Online nastava bila je nužnost. Djeca od jeseni trebaju više biti u školama, kakva god bila situacija s koronavirusom

25. lipnja 2020. - 10:35
'Učenicima treba dolazak u školu, nezadovoljni su što su njihova druženja svedena na minimum'Mario Todorić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Djeca od jeseni i nove školske godine trebaju više biti u školama i učionicama, kako god da se razvijala situacija s koronavirusom, naravno uz sve mjere zaštite učenika i nastavnika.

Epidemiolozi i mjerodavne institucije moraju pronaći model, ako to bude potrebno, koji će omogućiti da svi učenici osnovnih i srednjih škola, a ne samo najmlađi u razrednoj nastavi, barem dio vremena provedu u učionicama. Online nastava bila je nužnost, ali ona više ne smije biti isključivi oblik obrazovnog procesa jer to nije dobro za učenike ni psihološki, ni socijalno, ni u stjecanju znanja.

Stavovi su to dalmatinskih ravnatelja s kojima smo razgovarali u tjednu kada napokon završava jedna od najneobičnijih školskih godina, kakvu ne pamte ni najdugovječniji čelnici škola.

Iako je Min...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:54