StoryEditorOCM
Hrvatskadat će sve od sebe

Anušić se oglasio prvi put nakon što je predložen za novog ministra: ‘Čast mi je, a posebno zahvaljujem Plenkoviću...‘

Piše Hina
13. studenog 2023. - 18:41

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić izjavio je u ponedjeljak da mu je iznimna čast što je predložen za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade te da je spreman dati sve od sebe kako bi očuvali, dodatno osnažili i osuvremenili Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice.

U izjavi medijima Anušić se zahvalio na potpori stranačkim kolegama i koalicijiskim partnerima, ali prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mu je ukazao povjerenje.

Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda te Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima "Odvažno za Hrvatsku" iz razdoblja unutarstranačkih izbora, kazao je.

Istaknuo je da je resor Ministarstva obrane iznimno važan za Hrvatsku i da je u potpunosti spreman dati sve od sebe kako bi očuvali te dodatno osnažili i osuvremenili Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice.

Smatra da mu višegodišnje iskustvo u politici, koje ima kao načelnik općine Antunovac, saborski zastupnik i župan Osječko-baranjske županije te kao dragovoljac Domovinskog rata daje referencu, s kojom se nada da će ovu časnu dužnost moći obnašati odgovorno.

Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj dosadašnji zamjenik Mato Lukić, kojem želim puno uspjeha u vođenju Osječko-baranjske županije. Nadam se da ću ovu priliku iskoristiti, i da ću napraviti sve što je u mojoj moći za Hrvatsku vojsku, hrvatsku državu i hrvatski narod, istaknuo je Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:53