StoryEditor
HrvatskaPuno polemika

ANKETA: Što mislite o prijedlogu epidemiologa Parčine da antivaksere ne bi trebalo liječiti na intenzivnim odjelima? Recite nam svoje mišljenje

Piše PSD
23. studenog 2021. - 11:30

Epidemiolog dr. sc. Marijo Parčina, klinički mikrobiolog i voditelj mikrobiološke dijagnostike Sveučilišne bolnice u Bonnu, za 'Slobodnu' je komentirao i usporedio mjere koje su na snazi u Hrvatskoj s onima u Austriji i Njemačkoj.

Epidemiolog dr. Marijo Parčina: Ne želiš se cijepiti? O.K., onda potpiši da se odričeš ‘intenzivne‘. Hrvatska definitivno kasni, a zarazit će se svi...

Smatra kako Hrvatska definitivno kasni s oštrijim mjerama.

– U Hrvatskoj definitivno treba ukidati više slobode necijepljenima, puno više toga izregulirati, a prije svega napraviti veći pritisak na testiranje i na one koji se nisu cijepili. Nemam ništa protiv bilo koga... O.K., jesi antivakser?! Super, može. Mi moramo sve ljude poštovati. Ali ti isti ljudi moraju poštovati nas. Ako ti ja kao antivakseru kažem da postoji velika mogućnost da ćeš završiti na intenzivnoj i ti se i dalje ne želiš cijepiti, onda izvoli, potpiši da se, u slučaju oboljenja, odričeš intenzivne njege. Vjerujte mi da nitko od njih ne bi potpisao da se svojevoljno odriče intenzivne njege. Nitko – uvjeren je dr. sc. Parčina.

U ANKETI vas pitamo - Što mislite o prijedlogu epidemiologa Parčine da antivaksere ne bi trebalo liječiti na intenzivnim odjelima? Recite nam svoje mišljenje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 15:07