StoryEditor
Hrvatskabrzina više

Andrej Plenković u Saboru: Vlada je mjerama i potporama očuvala radna mjesta, a sada prelazi u novu fazu - stvaranje radnih mjesta

Piše PSD
12. srpnja 2021. - 11:21
Andrej Plenković: Svaka cijepljena osoba je spriječena zaraza danas, spašen život sutra i jedna mogućnost mutacije manjeTonči Plazibat/Cropix

Hrvatski sabor danas očekuje dinamičan dan, nakon zastupničkih govora na slobodnu temu, raspravit će Izvješće premijera Andreja Plenkovića o održanim sastancima Europskog vijeća u prvoj polovini godine.

Nakon toga raspravit će se i prijedlog da se Kazimira Bačića razriješi dužnosti ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a da za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja imenuje Renata Kunića, izvještava N1.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zastupnicima je pričao o nizu sastanaka Vijeća u borbi protiv koronavirusa.

Naveo je i koliko je doza cjepiva stiglo u Hrvatsku, koliko ljudi je pocijepljeno, ali i koliko je donirano drugim državama. U Hrvatskoj je trenutno 1,3 milijuna neupotrijebljenih doza cjepiva.

“Europsko vijeće na svakom sastanku imalo je posebnu točku dnevnog reda, posvećenu borbi protiv pandemije i podršci znanstvenicima. To je praktično bio najbrži i najveći kolektivni istraživački pothvat u povijesti”, naglasio je.

image
Saborski zastupnici i zastupnice prilagodili su se ljetnom zasjedanju  
Damjan Tadić/Cropix

“Želimo da, koristeći i digitalnu covid-potvrdu, omogućimo što lakše kretanje ljudi, a vodimo i računa da, bez visoke stope cijepljenih, teško ćemo svi zajedno, globalno govoreći, pobijediti virus. Svaka cijepljena osoba je spriječena zaraza danas, spašen život sutra i jedna mogućnost mutacije manje”, rekao je Plenković.

Plenković je ponovio kako je Vlada mjerama i potporama očuvala radna mjesta, a da sada prelazi u novu fazu – stvaranje radnih mjesta.

Govorio je i o ulasku Hrvatsku u eurozonu. “Provodimo niz politika, naš krajnji rok za ispunjavanje svih kriterija bit će ožujak iduće godine. Očekujem da bismo kroz dvogodišnji staž u europskom tečajnom mehanizmu dva bili spremni za članstvo u eurozoni 2023.”, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 11:07