StoryEditorOCM
Hrvatskapromocija i izvan rh

Alkari u Banskim dvorima: Plenković upoznat s pripremama za 307. Sinjsku alku, aktualiziran i projekt predstavljanja Sinjske alke u Versaillesu

Piše hina
14. lipnja 2022. - 14:55

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva (VAD) Sinj, koje ga je upoznalo s tijekom priprema za 307. Sinjsku alku, a bilo je riječi i o snažnijoj promociji Sinjske alke i afirmaciji izvan granica Hrvatske.

Stipe Jukić, predsjednik VAD-a, zahvalio je predsjedniku Vlade na kontinuiranoj financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje Viteškog alkarskog društva i Muzeja Sinjske alke te ga pozvao na Alku koja će se ove godine održati 7. kolovoza, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Na sastanku je bilo riječi o snažnijoj promociji Sinjske alke i njezinoj dodatnoj afirmaciji izvan granica Hrvatske.

Vezano uz daljnju internacionalizaciju Alke, ponovno je aktualiziran projekt predstavljanja Sinjske alke u Versaillesu u Francuskoj.

Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je izaslanstvu VAD-a na pozivu na ovogodišnju Alku te naglasio kako, s obzirom na suradnju s Francuskom, projekt predstavljanja Sinjske alke u Versaillesu ima veliko simbolično značenje, a usto će omogućiti i veću vidljivost Alke na europskoj i međunarodnoj razini.

Istaknuo je da će Vlada i dalje putem resornih ministarstva, financijski podržavati Sinjsku alku i projekte VAD-a, kao i to da će se Vlada snažnije uključiti u realizaciju projekata internacionalizacije Sinjske alke, ističe se u priopćenju.

Uz premijera Plenkovića, sastanku je nazočila Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Zvonimir Frka–Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, i Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 03:16