StoryEditorOCM
HrvatskaIZ ARHIVE

Pred raspad ‘Juge‘ alkari su klicali Titu i pjevali ‘Jugoslavijooo‘, te su stavili golemu maršalovu sliku na trkalište. Pogledajte snimku koja pokazuje da su uvijek bili uz vlast

Piše PSD
14. kolovoza 2021. - 21:40

Proteklih dana se puno priča o alkarima, politici, pismima s kompromitirajućim sadržajem koja kruže među Viteškim alkarskim društvom. Gradonačelnik Sinja napada pojedine članove tog društva, ali ni oni njemu nisu ostali dužni... 

No, sada se na mreži pojavila snimka vodstva Viteškog alkarskog društva i alkara iz 1989. godine, proteklih dana se dijeli i na Facebooku. 

I na toj snimci svi složno pjevaju partizanske pjesme. Naravno, nema ništa loše u pjevanju tih pjesama, ali pokazuje da su alkari uvijek bili slizani s vlašću.

Primjerice, kao što kaže i Miro Bulj, dobar dio vodstva alkara je danas učlanjen u HDZ, baš kao što su prije bili učlanjeni u partiju.

Komentira se da su čak i maršala Tita imenovali vojvodom, a sada ga se odriču. Tu su počast dali i Franji Tuđmanu. Hoće li se i njega jedan dan odreći, samo je jedan od komentara na internetu. 

Na ovoj Alci gost je bio Stipe Šuvar, klicalo mu je cijelo gledalište, a onda su ga jako brzo zaboravili. Priču o Stipi Šuvaru pročitajte OVDJE.

image
Alkari sa Stipom Šuvarom
Screenshot YouTube

Valja napomenuti da se dio časnih alkara nije htio odreći svoje partizanske ostavštine (jer zašto bi se bilo tko sramio antifašizma), ali tijekom devedesetih Viteško alkarsko društvo se odreklo - njih. O tome smo pisali u više navrata. 

Pogledajte snimku:

Snimku je na svom Facebooku prenio i povjesničar Josip Jurčević: 

I sam sinjski gradonačelnik Miro Bulj je u intervjuu za 'Slobodnu' rekao: 

- Razmjeri "okupacije" VAD-a od strane HDZ-a su kataklizmični, svi članovi Uprave VAD-a su HDZ-ovci, a u Nadzornom odboru VAD-a sjedi kandidat HDZ-a za gradonačelnika Sinja Igor Vidalina i vijećnik HDZ-a Frano Vrančić, a kandidat za zamjenika gradonačelnika na proteklim izborima bio je potpisnik ovoga sramotnog priopćenja Hrvoje Markulin, no Sinjani i Cetinjani sve to dobro znaju. Mene je narod izabrao, a oni to nikako ne mogu prihvatiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 01:46