StoryEditorOCM
HrvatskaTEŠKI UVJETI

Alarm šefa komore: Medicinske sestre su na rubu pucanja, rade duple smjene, nemaju slobodne dane. I to sve za prosječnu plaću od 5500 kuna!

1. listopada 2020. - 17:02
Medicinskih sestara je malo, ali se svaki dan požrtvovno brinu o pacijentima. Neke od njih 'tuku' i duple smjene, a sve kako bi svi pacijenti bili zbrinutiDuje Klarić/Cropix

U čakovečkoj bolnici umro je 62-godišnji muškarac jer je tijekom hemodijalize intravenski primio krivi medikament. O događaju je izvijestila sama Županijska bolnica Čakovec. Unatoč hitno poduzetim mjerama intenzivnog i reanimacijskog liječenja kod pacijenta je nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt. U kasnijim izvješćima se navodilo da su uz pacijenta u trenutku nemilog događaja bile dvije medicinske sestre.

Sve je to bio povod za kratki razgovor s Marijom Gazićem, predsjednikom Hrvatske komore medicinskih sestara. Naime, po raznim forumima te medicinskim krugovima, navodilo se kako je sreća da nema i više takvih grešaka, jer je sestara i medicinskih tehničara premalo, premoreni su i padaju s nogu.

Koliko točno nedostaje medicinskih s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:58