StoryEditorOCM
Hrvatskanacionalna sigurnost

Alarm s Princetona, naš ugledni znanstvenik upozorava: Trećina Hrvata ne može preživjeti bez plaća i mirovina duže od mjesec dana!

24. ožujka 2020. - 11:28

Dejan Kovač, hrvatski znanstvenik s Princetona, upozorio je da oko 30 posto naših građana bez plaće i mirovine ne može preživjeti duže od mjesec dana. Pri tome se pozvao na javnodostupne podatke s web stranice mirovina.hr.

- Ako uzmemo u obzir troškove života, zaduženost građana, te da oko 90 posto građana ima 9000 kuna i manju plaću, efekt preživljavanja je dosta linearan, tj. 90% građana će se itekako boriti da preživi duže od tri mjeseca bez ikakvih primanja - naveo je.

- Nadam se da će Vlada početi poduzimati adekvatne mjere i u ekonomiji, kao što poduzima u borbi protiv korone, jer sekvencijalni pristup, prvo rješavamo koronu pa ekonomiju, ovdje neće uspjeti.

Potreban je paralelni pristup rješavanja problema i Vlada bi trebala omogučiti pristup relevantnim podacima svim nezavisnim ekonomistima, jer ovo više nije političko pitanje, već je pitanje nacionalne sigurnosti - založio se Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 01:08