StoryEditorOCM

Aktualna preporuka za suzbijanje korova u vinogradu

Piše PROMO
4. travnja 2020. - 18:27

U poljoprivrednoj proizvodnji, pa tako i u vinogradarstvu suzbijanje korova je važna agrotehnička mjera jer je on često glavni uzrok lošeg rezultata i niske otkupne cijene proizvoda.

U intenzivnom i suvremenom uzgoju vinove loze borba protiv korova zauzima važno mjesto.

Biljke korova iznimno su štetne jer troše hranjive tvari iz tla, ali i crpe veliku količinu vlage te na taj način smanjuju zalihu vode i isušuju zemljište. Korovi umanjuju prinos i kakvoću grožđa, predstavljaju smetnju za mehanizaciju pojedinih radova u vinogradu i dovode do gubitaka u efikasnosti radne snage. Procjenjuje se da korovi u hrvatskom vinogradarstvu prosječno smanjuju prinose grožđa do devet posto.

Poznato je da korovi osim izravnih čine i neizravnu štetu, jer su pojedine korovne vrste domaćini ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:31