StoryEditorOCM
Hrvatskaproblemi u prometu

Ako krećete na put, oprez: Zimski uvjeti u Lici, u prekidu neke katamaranske linije

Piše hina
20. siječnja 2023. - 07:51

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, uključujući dionicu državne ceste DC1 Grabovac-Gračac-Knin. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u priobalju puše jak vjetar.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto mogu prometovati državnom cestom kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica (DC3); a iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, slab povremeno u Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra: samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica; na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina vozila); na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag- Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na mostu Krk.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U prekidu su katamaranske linije: Pula-Zadar i Korčula-Hvar-Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 16:45