StoryEditorOCM
HrvatskaPotvrđena presuda

Afera ‘mali Agrokor‘: Todorić, Piruška Canjuga i još dvije osobe oslobođeni optužbi o izvlačenju 1,25 milijuna eura

Piše Marin Dešković/JL
16. veljače 2023. - 14:16

Prvi postupak iz afere Agrokor poznat kao "mali Agrokor" dobio je svoj pravomoćni epilog. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, ishod nije povoljan za Državno odvjetništvo. Naime, Vrhovni sud RH potvrdio je presudu koju je donijela sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Maja Štampar Stipić.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić te Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi tako su sada i pravomoćno oslobođeni optužbe da su Agrokor oštetili za oko 1,25 milijuna eura.

Todorić i ostale spomenute osobe teretile su se da su iz Agrokora izvukli 1,25 milijuna eura preko računa jedne off shore tvrtke u Švicarskoj kojoj je, prema navodima optužnice, plaćen fiktivni savjetodavni posao, odnosno posao koji nije obavljen.

Međutim, nakon provedenog sudskog postupka, sudsko vijeće Županijskog suda zaključilo je kako nema dokaza da se radilo o fiktivnom poslu te je optuženike oslobodilo odgovornosti. Tužiteljstvo se žalilo na tu presudu, a Vrhovni sud je na sjednici održanoj 25. siječnja 2023. potvrdio prvostupanjsku presudu.

Podsjetimo, suđenje u glavnom predmetu Agrokor još nije ni blizu početka, jer ni optužnica još nije potvrđena na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 23:26