HrvatskaOgorčeni zlostavljač

'Život mi je upropašten, svoju budućnost ne vidim u Hrvatskoj': Daruvarac se žali zbog ugroženih ljudskih prava

Piše PSD
10. veljača 2019. - 23:16

Darko Kovačević Daruvarac nakon izlaska iz pritvora u telefonskom razgovoru za RTL ponovio je da je ogorčen na medijske napise koji tvrde da je zlostavljao neke zatvorenike, dok su njega drugi šamarali.

Nasilnik koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora rekao je da to nije istina, da ga nitko nije zlostavljao niti je on ikoga zlostavljao. Dodao je kako su se u zatvoru svi prema njemu ponašali 'fer', kako ostali zatvorenici, tako i pravosudni policajci.

Sve ono što se događalo proteklih mjeseci, povezano s njegovim imenom, kaže, na njemu je ostavilo traga. Kazao je da mu je život upropašten i da se ne može 'oprati' od onoga što je napravio. Isto tako, kazao je, svoju budućnost, nakon pravomoćnosti presude, nakon kazne, nakon svega, ne vidi u Hrvatskoj. Kaže kako je ozloglašen i ne zna što bi tu radio, prenosi Daruvarčeve riječi RTL.

Dodao je kako su za vrijeme trajanja čitavog postupka ugrožena njegova ljudska prava te se zbog toga planira žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nije precizirao koga bi u tom slučaju tužio - medije ili pravosudne institucije, no on smatra kako je sada i on žrtva. 

#DARUVARAC#ZLOSTAVLJAč#PRAVA