StoryEditor
Hrvatskaauta nema u imovinskoj kartici

'To je Mercedes mojih roditelja, ne znam zašto se digla tolika prašina': ministrica Žalac pokušala objasniti od kuda luksuzno vozilo u njezinom dvorištu, pa se malo zapetljaja u objašnjenju...

Piše JL
20. ožujka 2019. - 10:12

Nakon što je Jutarnji otkrio kako luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima danas se o toj temi napokon oglasila i sama ministrica.

Automobil u dvorištu, ali ne i u kartici: Žalac kod kuće ima Mercedes E-klase, vlasnik je rent-a-car, no susjedi otkrivaju da ga vozi njezin muž; 'Od kada su dovezli ovoga, starog vozila više nema'

- Auto je od mojih roditelja. Ne razumijem zašto se digla tolika prašina oko toga. Kad auto koji ja kupim bude u mom dvorištu naravno da ću ga prijaviti u imovinsku karticu. Stoji u mom dvorištu jer je brat doveo svoj auto kod roditelja pa ga oni nemaju gdje parkirati - poručila je ministrica pa dodatno pojasnila: - On je rentan kroz ugovor u najmu, a vjerojatno će ga kupiti.

Nakon toga je ipak rekla da će morati pitati roditelje hoće li ga otkupiti.

Na pitanje reportera N1 televizije kakav je njezin odnos sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem, vlasnikom tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car čiji je i Mercedes u njezinom dvorištu, odgovarila je: - Poznajem ga i poznavat ću ga do kraja života.

Na ostala pitanja novinara nije htjela odgovarati.

Podsjetimo, susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a naši fotografi prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali ovaj vrijedan automobil.

Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, novi je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima smo razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

- Automobil nije u vlasništvu niti u najmu obitelji Žalac - šturo su odgovorili iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a isti su odgovor poslali i na naš ponovljeni upit s detaljnim pitanjima u kojima smo tražili informacije o vlasništvu vozila, tko ga koristi te tko i koliko plaća najam.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 05:52