StoryEditor
Hrvatskapretučeni gay vojnici

'Ovo je dno dna': Dejan Kovač, predsjednički kandidat i ekonomist s Princetona reagirao na napad u Zadru

Piše M.K.S.
21. listopada 2019. - 18:19

Ovo je dno dna.

Tom je rečenicom Dejan Kovač, predsjednički kandidat i ekonomist s američkog sveučilišta Princeton, u svojem najnovijem Facebook statusu prokomentirao napad na dvoje američkih vojnika u Zadru.

- Imali smo napade na pripadnike srpske manjine, redovno imamo napade na žene, nedavno smo imali silovanje maloljetnice, a sada imamo napad na strane državljane, drugačije boje kože, homoseksulane orijentacije i uz to pripadnike američke vojske! Ovo je dno dna moji građani. Koliko dugo ćemo još suditi knjigu po koricama, a ne po sadržaju – pita se Kovač. I pritom navodi da je proveo skoro čitavo desetljeće u inozemstvu, posljednje četiri godine u New Jerseyu.

- U tom periodu veliki broj puta sam bio u restoranima i caffe barovima, koji su bili gay ili su vlasnici bili gay. I zamislite što? Nijednom mi život nije bio u opasnosti, niti mi se itko prijetio, jer sam heteroseksualac – ističe Kovač. Napominjući da u sredinama gdje je bio „ne postoji segregacija u mjesta okupljanja gdje se ljudi dominantno segregiraju na principu slobode samoodređenja koje ti jamči Ustav“.

-U RH nažalost postoje "srpski", "gay", i ostali barovi. Baš me zanima da li postoje "HDZ" i "SDP" barovi – pita se Kovač. I podsjeća da je segregacija i napadi samo zato što je netko drugačiji građane izvan ustavnopravnog poretka.

- Institucije su koje posljednjih 25 godina trebale promicati demokraciju, unutar svojih su političko-interesnih sfera promicali podjele. Hrvatska danas je rezultat njihove vladavine. Kao predsjednik poštivat ću Ustav i braniti sve slobode građana Republike Hrvatske i njihova prava. Vrijeme je za promjene! Zaključuje predsjednički kandidat Dejan Kovač.

#HOMOFOBIJA#ZADAR#NAPAD#DEJAN KOVAČ

Izdvojeno

02. srpanj 2020 16:12