HrvatskaNEPOŽELJAN U BEOGRADU

'Nikada nikog nisam vrijeđao, ovo više govori o njima': ministar Krstičević komentirao odluku srbijanske vlade

Piše Hina
26. travanj 2018. - 18:11

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je u četvrtak da je neopravdana odluka srbijanske vlade koja ga je proglasila nepoželjnom osobom istaknuvši kako on nikada nikoga nije vrijeđao, nije rekao nešto što nije istina te nije odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio.

"Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin i ja smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti, kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i što je najbitnije da nikad ne činim drugome  nešto što ne bih da netko drugi čini meni", rekao je Krstičević novinarima upitan kako komentira odluku srbijanske vlade koja ga je u četvrtak proglasitla nepoželjnom osobom.
Krstičević, koji je nazočio okruglom stolu "Sjećanje na stožernog generala Janka Bobetka" u Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", rekao je kako je takav bio i u Domovinskom ratu, nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane. 

Damir Krstičević od danas je nepoželjna osoba u Srbiji, Vlada u Beogradu zabranit će mu ulazak u zemlju

Srbijanska vlada u priopćenju je navela da je mjere reciprociteta donijela "kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH od 21. travnja  o zabrani ulaska ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina" na teritorij Hrvatske.
Krstičević je istaknuo i da je hrvatska odluka bila opravdana. To je bio naš odgovor, poručio je, na provokacije od strane Vulina i to bi "napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima". 

"Međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka vlade Republike Srbije, ja se s njom mogu nositi i ona više govori o njima", kazao je ministar Krstičević. 

Upitan kako komentira razloge te srbijanske odluke kazao je da su možda razlozi njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, što je bio zapovjednik 4. gardijske brigade, a može biti još puno razloga. No, dodao je, ono što je radio i sada radi - časno služi Hrvatskoj.

Na pitanje kako vidi daljnju suradnju sa Srbijom odgovorio je kako je on uvijek za suradnju istaknuvši da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima - s našim ključnim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom i Švedskom.

"Potrebna nam je suradnja. Surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, želi dijalog i fokusiranost na budućnost. To je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica EU, koja je usmjerena na budućnost. To je ozbiljna i moderna država koju danas imamo", rekao je Krstičević.

Dodao je i da je uvijek u kontaktu s premijerom Andrejom Plenkovićem kojeg, naveo je, treba pitati kakav će biti hrvatski odgovor.

#DAMIR KRSTIčEVIć#PERSONA NON GRATA #SRBIJANSKA VLADA#ZABRANA ULASKA U ZEMLJU