StoryEditor
Hrvatska'pazi što radiš'

'Jesi li otporan na metke?': savjetnik vukovarskog gradonačelnika prijetio članu Živog zida, a zatim se okomio i na njegovu suprugu; I sve to zbog jednog pitanja o gradskim financijama?!

Piše Marina Karlović-Sabolić
10. listopada 2019. - 23:18

Misliš li da si otporan na metak sine? Pazi što radiš!

Tim se riječima savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje i šef Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić na ulici obratio svojem prezimenjaku vukovarskom Živozidašu Pavlu Josiću.

Zaprijetivši mu de facto ubojstvom.

Cijeli incident mobitelom je snimila supruga Pavla Josića. Kada je Tomislav Josić shvatio da su njegove prijetnje zabilježene na video snimci, krenuo je napasti i nju.

-Ti si sad ovo snimila? P…ti materina bezobrazna – čuje se kako joj govori Tomislav Josić. Član Živoga zida ispriječio mu se na putu, bilo je tu i kratkog naguravanja, pa je Tomislav Josić na koncu ipak odustao.

Pavao Josić od Grada Vukovara je zatražio izvještaj o dnevnicama, putnim nalozima i naknadama koje je gradska vlast isplatila Tomislavu Josiću od kada je imenovan savjetnikom gradonačelnika Ivana Penave.

Snimak Josićeve prijetnje Živi zid je objavio na svojoj Facebook stranici pod naslovom „HDZ se ne smije pitati za novac“.

- Istraživanje menadžerskih ugovora i privilegija u Vukovaru naišlo na reakciju savjetnika HDZ-ovog gradonačelnika, Tomislava Josića: psovanje, primitivizam i prijetnje smrću koordinatoru Živog zida Vukovarsko-srijemske županije i vijećnika u Gradskom vijeću Grada Vukovara – naveli su na službenoj Facebook stranici stranke.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 17:50