StoryEditor
Vijestizatvorena cesta

Detalji tragične nesreće na staroj kliškoj cesti: vozačica automobila preminula na mjestu, 14 putnika iz autobusa ozlijeđeno

14. listopada 2019. - 12:05

Jedna je osoba poginula, a 14 je ozljeđeno u sudaru u kojem su u ponedjeljak ujutro na staroj kliškoj cesti sudjelovali osobni automobil te vojni i civilni autobus, doznaje se u splitskoj bolnici i policiji.

U nesreći koja se dogodila u 7,37 sati na mjestu je poginula 56-godišnja žena iz osobnog automobila, dok je ukupno 14 putnika iz oba autobusa ozlijeđeno.

Nitko od njih nije životno ugrožen, rekao je Hini liječnik Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

​"Većinom se radi o ozljedama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice što se računa kao teža ozljeda s obzirom da se svaki lom tretira kao teža ozljeda. Svih ozlijeđeni putnici su trenutno na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su točno ozljede zadobili", izjavio je Sušić.

​Policija na mjestu nesreće obavlja očevid pa je cesta zatvorena​ za promet​.

U vojnom nalazili nalazili su se vojnici, a u drugom autobusu su bila djeca koja su išla u školu.

"U prometnoj nesreći kod Klisa u kojoj su sudjelovala dva autobusa i jedno civilno vozilo ozlijeđeno je šest pripadnika Hrvatske vojske. Pripadnici Hrvatski vojske nalazili su se u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split i zatražili su liječničku pomoć koja im je pružena u KBC-u Split", rekli su iz MORH. 

Po pisanju medija jedan od autobusa pokušao je izbjeći sudar nakon što je pod njega podletjelo osobno vozilo, ali je udario u drugi autobus.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 15:43