StoryEditorOCM
Crna kronikaoperacija banovina

Zvonko Kotarac, arhitekti Šverko i Kezić i ostalih devetero uhićenih zbog sumnjivih poslova u građevini, proveli noć u pritvoru. Barem polovicu osumnjičenih čeka istražni zatvor?

Piše PSD
21. srpnja 2021. - 13:37

Nakon što je jučer u opsežnoj akciji PNUSKOK-a Split uhićeno čak dvanaest osoba iz redova građevinskih poduzetnika, arhitekata te djelatnika splitske gradske uprave zaduženih za poslove urbanizma saznajemo kako su osumnjičeni noć proveli u pritvorskoj jedinici.

Jutros od 8 sati uhićeni Zvonko Kotarac i njegov brat Ivan Kotarac, Mario Jukić, vlasnik "Mister Mota", arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, Lada Pocrnić Mladinić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, kao i njezin suprug Neven Mladinić, potom Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja, te Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS- a dovedeni su u prostorije PNUSKOK- a pred Nataliju Petković, zamjenicu ravnateljice USKOK-a koja ih u ovom trenutku ispituje.

Za očekivati je, s obzirom na opsežnost slučaja, da će ispitivanja trajati do kasno popodne ili navečer te da će tek ujutro USKOK donijeti odluku o tome hoće li u odnosu na nekog od uhićenih predložiti određivanje istražnog zatvora.Neslužbeno pak saznajemo da bi najmanje za polovicu osumnjičenih USKOK to mogao i zatražiti i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Važno je napomenuti da USKOK ima ovlasti samo zatražiti istražni zatvor, a da je konačna odluka na sucu istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 08:11