StoryEditor
Crna kronikateške ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pokrenulo istragu: uhićen kanadski državljanin zbog seksualnog zlostavljanja supruge

22. srpnja 2020. - 12:14
Osumnjičeni muškarac uhićen je u ponedjeljak na području Zadra, gdje je živio sa suprugom i četvero djece nakon povratka iz KanadeIlustracija/Shutterstock

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pokrenulo je istragu protiv 37-godišnjeg državljanina Kanade zbog osnovane sumnje da je u posljednjih godinu dana seksualno zlostavljao svoju suprugu i tukao ju pred djecom.

Osumnjičeni muškarac uhićen je u ponedjeljak na području Zadra, gdje je živio sa suprugom i četvero djece nakon povratka iz Kanade.

Prijavljen je da je tijekom lipnja i srpnja svoju suprugu u tri navrata silovao u obiteljskoj kući u okolici Zadra, te da je od srpnja prošle do srpnja ove godine odgovoran za teško ozljeđivanje supruge, za nasilje u obitelji te četiri kaznena djela na štetu djece koju je fizički maltretirao, vrijeđao i pred njima tukao njihovu majku.

Istražitelji mu stavljaju na teret da je 15. srpnja 2020. u obiteljskoj kući na području Zadra udario suprugu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici i tako joj nanio tjelesne ozljede. Također ga sumnjiče da je od 15. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine u istoj kući suprugu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu. U istom razdoblju joj je, prema prijavi, oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.

Istražitelji osnovano sumnjaju da se u istom razdoblju ponašao nasilno prema supruzi ispred njezine djece. Tukao ju je i vrijeđao pred njezinom maloljetnom djecom od 12 i 10 godina iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom od sedam i četiri godine. Također je prijavljen da se nasilnički ponašao prema djeci, koju je učestalo fizički kažnjavao te ih često vrijeđao i omalovažavao. Time je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe, što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj, ističe se u prijavi.

Osumnjičeni nasilnik je nakon uhićenja priveden sucu istrage, koji mu je na prijedlog tužiteljstva odredio istražni zatvor.
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pokrenulo je istragu i protiv 42-godišnjeg državljanina Republike Srbije zbog osnovane sumnje da je silovao svoju suprugu.

Zločin se navodno dogodio 1. srpnja ove godine u Zadru, u stanu oštećenice s kojom je u braku. Osumnjičeni 42-godišnjak je bio fizički nasilan prema njoj te ju je uporabom sile, iako se ona opirala, prisilio na spolni odnos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 00:46