StoryEditor
Crna kronikabranka čakarun (70) apelira na policiju i sud da zaustave anu družetu odnosno želitu tomić i miroslava budimira koji su je, tvrdi, u godinu dana orobili čak 30 puta

ŽRTVA NASILJA "Želita Tomić i njezin dečko su mi ukrali oko 170 tisuća kuna"

Piše PSD.
7. veljače 2012. - 23:10
Sinko moj, govore da tu razbojnicu Anu Družetu koja se prije zvala Želita Tomić ni policija ni sud ne mogu naći, da je za njom tjeralica raspisana. Ha, pa nek’ mene policija prati, odma će je naći, i nju i njenog momka Miroslava Budimira.

Njih dvoje mene pljačkaju svakih nekoliko dana, zadnji put me Budimir opljačka u Gundulićevoj ulici prije dvi subote. Čeka me je na motoru, a kad san izašla iz zgrade, priša mi je i odma počeja preturati po torbici. A ko mu smi šta reći, jadna ja se skutrin i samo se molin da me ne ubije - započinje svoju potresnu priču 70-godišnja Branka Čakarun iz Splita, apelirajući na sve odgovorne - policiju i sud - da, ako je moguće, zaustave Želitu i njezina momka Budimira u njihovim razbojničkim pohodima.

Želita Tomić koja se, nakon promjene imena i prezimena, sad zove Ana Družeta, postala je široj javnosti poznata nakon što je svjedočila u USKOK-ovu postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika te su na osnovi njezina iskaza i donesene još uvijek nepravomoćne presude Cvikovoj dilerskoj skupini.

Želita je postala predmet više kaznenih prijava zbog razbojništva, ali i lažnog predstavljanja kao policajka.

Prije nekoliko dana trebala se pojaviti na splitskom Županijskom sudu kao svjedokinja u postupku protiv slučaja dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, koju USKOK tereti za sudjelovanje u Cvikovoj dilerskoj organizaciji.

Iako je njezino svjedočenje u tom slučaju najbitnije, jer je baš ona rekla USKOK-u kako joj je odvjetnica dodala paketić s 20-ak grama heroina, nije se pojavila na sudu, a nije je uspjela naći niti policija na temelju dovedbenog naloga koji je izdao sudac u tom predmetu.

Doznajemo da je i njemu, ali i još jednom sucu koji vodi postupak u kojem je okrivljena za razbojstvo, dala dvije adrese, obećavši da će se odazvati pozivima suda, no za sad joj nema ni traga ni glasa.

Doznajemo i kako je nedavno viđena u srebrnom puntu zajedno s Budimirom i to u centru Splita, ali eto, policija joj nikako ne uspijeva ući u trag.

 

Narukvice, prsteni, privjesci...

 

- Njih dvoje su došli do mene priko mog sina koji ima problema s alkoholom, pa ga lako obrlate. Prvi put mi je, a tad je nisan ni znala, kad su njih dvoje došli s mojin sinom pokazala lažnu iskaznicu policije i rekla: “Ajmo, ja san policajka, daj mi sad dokumente”. I onda su mi sve uzeli.

Od 4. veljače prošle godine, kad je sve počelo, do danas su me opljačkali ukupno 30 puta. Od toga je 22 puta bila u stanu, a osan vani. Vidiš, sve ti ja pantin jer jadna ne znan više šta da radin, kome da se obratin. Iman muževu penziju i oni točno znaju kad je dižen, tako da me uvik sačekaju i opljačkaju.

Do sad su mi, osim para, uzeli i šest zlatnih narukvica, četiri prstena, 20 zlatnih privjesaka...Odnili su mi sve vridno šta san imala u kući, razbili su mi dva telefona.

Želita me je jednom skinila golu dok su me pljačkali, a on mi je stavlja škare na prsi. Prite mi smrću, on mi govori da ima pištolj s prigušivačen i da će me riješiti, pritila mi je ona čak da će me ubosti špricon ako in ne dan pare!

Ne mogu živit slobodno, stalno me napadaju, moran se sakrivati, ovo više nije normalno, neka mi neko pomogne! - zavapila je Branka, dodajući kako je zbog nasilnog dvojca “sto puti bila na policiji”.

- Jednom mi je sudac reka: “Nemojte imati novce kod sebe, pa vas neće napadati!” Bogati, kako neću imati, pa moran živiti. Al’ ne mogu više ovako, neka ih više ta policija uvati - zaključuje prestrašena žena.

vladimir urukalo

 

 


 

item - id = 156862
related id = 0 -> 172507
related id = 1 -> 169826
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. siječanj 2022 22:30