StoryEditor
Crna kronikastravično svjedočanstvo

Žena koja je Škaru optužila za silovanje u emisiji 'Provjereno' opisala mučne detalje: Ne znam kako sam se iščupala iz njegovih ralja... Djeca su plakala zajedno sa mnom

Piše PSD, JL
6. rujna 2019. - 01:20

U emisiji Provjereno u četvrtak navečer u cijelosti je emitirana ispovijest žene koja je bivšeg boksača i nekadašnjeg saborskog zastupnika HDZ-a te čelnika Autokluba Siget Damira Škaru optužila za silovanje. U prilogu emitiranom u emisiji žrtva je iznijela detalje samog događaja kao i sve što se kasnije događalo.

Demanti odvjetnika Damira Škare

Za nju je to bila obična subota dva mjeseca nakon zaposlenja.

- Kao i svaki radni dan, došla sam na posao. Odradili smo sve što smo trebali. Sjedila sam preko puta njega, okrenula se i krenula prema izlazu. On me primio, nabio me na zid, stavio mi ruku u grudnjak - opisivala je žrtva. No, neusporedivo jači bivši olimpijac nije, kaže, odustajao dok ne dobije što želi:

Predsjednik Hrvatskog autokluba nakon šokantnog slučaja silovanja i uhićenja 'uglednog' HDZ-ovca: Žao mi je te žene, ali vjerujem da ona nije bila jedina...

- S jednom rukom je držao moje obje ruke, molila sam ga da prestane, on je rekao da će on raditi što hoće i rekao mi da će me slomiti. Pokušala sam se izvući, ali mi je zabio ruku ispod haljine. Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući, a rekla sam mu da stane. Ruke mi je držao s jednom rukom iza, nikako se nisam mogla izvući. Trenutak kad sam se iščupala, rekla sam da odlazim, da je naša suradnja gotova. Ne znam kako sam se iščupala iz njegovih ralja. Mislim da svaka žena koja doživi tako nešto, boji se bilo što reći, veliku većinu svaljujemo na sebe, znam da nije ispravno, ali tako i ja to doživljavam. Nisam ništa krivo rekla, ni napravila, nisam mu dala dozvolu nikad ni za što.

Otkrivaju se novi detalji oko slučaja silovanja u prostorijama AK Siget: bivšeg olimpijca i zastupnika HDZ-a za kazneno djelo prijavila liječnica žrtve. Stigla i reakcija HDZ-a

Nekoliko sati nakon što je prijavila silovanje, kaže da joj je Škaro poslao prijeteću poruku. Uhićen je jučer, 21 dan nakon prijave.

Čula je, kaže, da nije jedina. Zaposlenice su nerijetko iz njegovog ureda izlazile upklakane. U Provjerenom kažu da nisu htjele pred kameru.

- Znam da su se cure njega bojale, plakale, bile pod stresom. Znam i da smo se mi dogovarali da se nađemo u četiri i idemo zajedno doma, da nijedna ne ostane sama s njim da nam nešto ne napravi. Cure su mi pričale da ih je napadao, svašta je radio.

Novac, politička moć, sve to utjelovljuje Škaro, navode u emisiji Provjereno. Nakon sportske karijere izgradio je uspješnu poduzetničlu i političku karijeru. Ističe dobre odnose s predsjednicom koja mu je napisala predgovor knjige. Mnogi statusi na Facebooku su mu vjerskog karaktera, a naglasak stavlja na obitelj iako iza sebe ima tri propala braka. 2006. godine zapaljena su mu dva automobila.

Nitko mu se do ove žene nije usudio suprotstaviti, a i ona se jedva odlučila, piše Dnevnik.hr.

- Nisam odmah prijavila jer se njega iskreno bojim, i za sebe i djecu. Da meni i njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, oni su htjeli da idemo na policiju, mene je bilo strah i sram.

U ponedjeljak je otišla kod doktorice da joj otvori bolovanje. Za nju dileme nije bilo, sve je prijavila policiji. Doznala su i djeca.

- Djeca su plakala skupa sa mnom. Nadam se da nisu svjesni što mi se dogodilo.

Informacija o prijavi došla je do Škare nekoliko sati nakon što je izašla iz policije.

- Taj dan kad je sve prijavljeno oko 2 i 50 stigla mi je njegova poruka: 'Kako su ti djeca?' Nikako se nisam osjećala zaštićeno. U velikom sam strahu, najviše za djecu. Ne znam na što je sve spreman, ne želim ni pomišljati na to.

Sve se dogodilo 10. kolovoza, a prijavljeno je dva dana kasnije. Putem tajništva Autokluba Siget javili su mu da se javi policiji. Tri tjedna od prijave policiji Provjereno je razgovaralo sa žrtvom, a za Škarom je raspisana tjeralica jer ga ni na jednoj zagrebačkoj adresi nisu pronašli. Napustio je Hrvatsku istog dana kad je silovanje prijavljeno, 12. kolovoza u 18 i 50.

Zajednički poznanik je rekao da su ga kontaktirali i nudili žrtvi pozamašan iznos. Ponuđeno je 80.000 eura, doznaje Provjereno.

- Jak i moćan čovjek rekao mi je da prekinemo tu priču, da uzmem to što nudi i da nastavim život s djecom - kroz suze je rekla žrtva.

Damir Škaro uhićen je u srijedu na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH. HDZ i predsjednica ogradili su se od njega i osudili svaki oblik nasilja. Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio mu je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Druge žrtve nisu bile spremne istupiti u javnost, piše Dnevnik.hr.

Damir Škaro u lisicama priveden u DORH, uveden na stražnji ulaz u pratnji dvojice policajaca; Protiv bivšeg zastupnika podnese su tri kaznene prijave?

Damir Škaro više od pola sata iznosio obranu, tvrdi da nije silovao tajnicu u autoklubu Siget; Odvjetnica žrtve: Ona je pod stresom, ne može davati izjave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 22:41