StoryEditor
Crna kronikaČEKA GA ROBIJA

Zdravko Mamić uhićen u Međugorju! Policija ga privela na temelju međunarodne tjeralice

Piše PSD
14. lipnja 2018. - 14:56

Kako saznaje Žurnal, pripadnici SIPA-e uhitili su Zdravka Mamića. Međunarodnu tjeralicu za Mamićem, koji je u Hrvatskoj prvostupanjski osuđen na šest i pol godina zatvora, a prije toga je prebjegao u BiH, raspisao je Županijski sud u Osijeku.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, bivši izvršni direktor zagrebačkog GNK Dinama Zdravko Mamić, uhićen je na području Međugorja, saznaje Žurnal iz policijskih izvora.

Županijski sud u Osijeku, koji je Mamića prvostupanjskom presudom osudio na šest i pol godina zatvorske kazne, raspisao je domaću i međunarodnu tjeralicu te izdao Europski uhidbeni nalog. Dan uoči izricanja presude Zdravko Mamić je prešao na teritorij Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim tvrdnjama u medijskim istupima, posjeduje uvjerenje o bosanskohercegovačkom državljanstvu na osnovu kojeg je predao zahtjev za dobijanje svih bh dokumenata.

Prema zakonskoj proceduri Mamić će biti priveden na Sud BiH, gdje bi ekstradicijski sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje. Ukoliko ima valjane dokumente o posjedovanju bosanskohercegovačkog državljanstva, Mamić sukladno zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 13:16