StoryEditor
Crna kronikastravičan čin

Zbog sumnje na silovanje partnerice u Kaštelima uhićen muškarac, prijeti mu do deset godina zatvora

Piše PSD
12. listopada 2021. - 21:39

U Kaštelima je zbog sumnje na silovanje uhićena jedna osoba, piše Dalmatinski portal koji doznaje da je muškarca prijavila njegova partnerica. 

Splitska policija potvrdila nam je kako je na području županije za koju su nadležni došlo do uhićenja zbog prijave za kazneno djelo protiv spolne slobode, ali nisu mogli otkriti više detalja. Istraga je u tijeku, a kriminalističko istraživanje otkrit će detalje stravičnog čina. 

- Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske imamo zaprimljenu prijavu vezanu uz kaznena djela protiv spolne slobode počinjena na štetu jedne osobe te je kriminalističko istraživanje u tijeku, otkrili su nam iz policije. 

Prema hrvatskom Kaznenom zakonu, tko s drugom osobom bez njezinog pristanka izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili navede drugu osobu da bez svog pristanka s trećom osobom izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili da bez svog pristanka nad samom sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

U slučaju silovanja, odnosno ako do gore navedenoga dođe uporabom sile ili prijetnje da će izravno napasti na život ili tijelo silovane ili druge osobe, propisana kazna iznosi od jedne do deset godina. 

item - id = 1134532
related id = 0 -> 1136945
related id = 1 -> 1135476
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:14