StoryEditor
Crna kronikaJasminino ubojstvo

Zbog Smiljane se srušio život cijeloj obitelji: njezin suprug ispisao kćeri iz škole i vodi ih sa sobom u Austriju?

Piše JL
25. veljače 2019. - 10:54
smiljana_srnec3-200219

U varaždinskom Županijskom sudu danas očekuju žalbu odvjetnika Krešimira Golubića, branitelja Smiljane Srnec, na odluku o određivanju istražnog zatvora, piše Jutarnji list.

Smiljana Srnec službeno okrivljena za ubojstvo sestre koju je 19 godina držala u zamrzivaču, evo za što je se točno tereti; Tužitelj otkrio smije li majka napustiti zemlju te mogu li članovi obitelji odbiti svjedočiti na sudu

Ovih dana odvjetnik Golubić ignorirao je sve upite novinara, pa čak i one koji su se odnosili samo na formalno-tehničku razinu postupka protiv njegove branjenice okrivljene da je 2000. godine usmrtila svoju 23-godišnju sestru Jasminu Dominić.

U petak do kraja radnog dana sud nije zaprimio njegovu žalbu, što nam je potvrdio sudac Igor Pavlic, ujedno glasnogovornik Županijskog suda. Očekuje se da će to učiniti danas. Naime, pretpostavka je da je nakon ročišta kod istražne sutkinje o određivanju istražnog zatvora odvjetnik to rješenje i preuzeo, i od četvrtka mu je počeo teći trodnevni rok za žalbu.

Podsjećamo, sutkinja istrage prihvatila je argumente tužiteljstva da postoji opasnost da bi Smiljana Srnec na slobodi mogla utjecati na svjedoke, ali i da bi mogla ponoviti kazneno djelo. Tužiteljstvo tvrdi da je kazneno djelo počinila s izrazitom upornošću, kriminalnom voljom i bezobzirnošću pa da su to razlozi zbog kojih treba biti u istražnom zatvoru. Također smatra i da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo, a kao argument je navedena uvjetna osuda od četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od jedne godine od 8. lipnja 2016. za lažno prijavljivanje razbojstva.

Kako smo doznali, policija tijekom vikenda nije po nalogu tužiteljstva provodila nikakve istražne radnje u kući u Novoj ulici 29, gdje je živjela s obitelji. Iako rješenje o provođenju istrage nije bilo pravomoćno, policija je u petak pretražila ranije zapečaćen dio uz kuću. To je i mogla jer zakon predviđa takve okolnosti, ali samo iznimno.

Neplanirano otkriće tijela Jasmine Dominić urušilo je život i Smiljaninom suprugu Ivici Srnecu. On je prošli ponedjeljak trebao otputovati sa sumještaninom na rad u Austriju, gdje je imao dogovoren posao.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, već je sredio i papire, a prema nekim informacijama, od te namjere nije odustao jer je dvije kćeri ovih dana ispisao iz škole i vodi ih sa sobom. Tu informaciju jučer ipak nije bilo moguće i službeno provjeriti.

Baka Katarina prva je stigla na Jasminin sprovod: Kakvo je to zlatno dijete bilo... Sjećam se dobro i škrinje, Smiljana me ponudila trešnjama koje su stajale na njoj

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 11:04