StoryEditor
Crna kronikai sam je bio ranjen

Zbog pokušaja ubojstva ugostitelja Jakova Šimića u Kaštelima uhićen Jozo Čabraja, određen mu je istražni zatvor

29. kolovoza 2020. - 14:07
Arhiva/Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Zbog pokušaja ubojstva 33-godišnjeg ugostitelja Jakova Šimića, sredinom lipnja ove godine u Kaštel Kambelovu, u petak je uhićen Jozo Čabraja (29) iz Kaštel Lukšića koji je doveden na Županijsko državnom odvjetništvo u Splitu, a istražni sudac Ivica Botica odredio mu je istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Šimić, koji je tada ranjen sa jednim metkom u abdomen se nalazi u istražnom zatvoru, zajedno sa braćom Matom (35) i Josipom Šukerom (30) zbog sumnje da je on ubio Marija Boljata zvanog Pajkić (36) iz bezobzirne osvete te s nekoliko metaka ranio Čabraju.

Čabraju se sumnjiči da je on ispalio nekoliko hitaca od kojih je jedan ranio Šimića. Kako je u ovom djelu Čabraja bio i žrtva (to je već treći put da je propucan te je preživio) tužiteljstvo nije žurilo s njegovim procesuiranjem jer je bio na bolničkom liječenju od posljedica ranjavanja.

Iako je ranjen te mu je nakon tog zapaljeno vozilo, po izlasku iz bolnice Čabraja je odbio ponuđenu policijsku zaštitu. Trenutno mu se sudi u ponovljenom postupku za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša iz lipnja 2014. godine, a zbog toga su ga članovi zločinačke grupe Željka Rajća, koji se nalaze u istražnom zatvoru skoro godinu i po dana, pokušali ubiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. prosinac 2020 19:30