StoryEditorOCM
Crna kronikau paklu ljubomore

Zbog novog partnera islamske vjere, bivšoj supruzi banuo na posao i prijetio nožem: ‘Riješit ću sebe i tebe‘

Piše Zadarski.hr
6. prosinca 2023. - 21:00

Zbog prijetnji smrću koje je uputio bivšoj supruzi nakon što je pronašla novog partnera islamske vjeroispovijesti, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz zadarskog zaleđa, piše Zadarski.hr.

Optužnicom se tereti da je bivšoj supruzi prijetio 9. rujna ove godine. Najprije joj je oko 8 sati prijetio porukama koje joj je slao na mobitel misleći na njezinog novog partnera: "Danas je pokolj zovi baliju", "Javi se ako oš biti živa balija ahmida", "Rešio sebe i tebe", "Idemo do smrti ti to želiš do kraja", te "Danas si presudila ubila mene još malo života mene koji ti je dao život, sada sam ubojica"... Istog dana je potom, oko 15.35 sati, došao na njezino radno mjesto u Zadru gdje joj zaprijetio da će je ubiti, nakon čega je izvadio rasklopljeni džepni nož koji joj je prislonio na trbuh. Nakon što ju je i uhvatio za ruku žena se uspjela otrgnuti i pobjeći s posla.

Sjećanje na Domovinski rat

Iznoseći svoju obranu priznao je počinjenje kaznenog djela, navodeći kako je tog dana došao na radno mjesto bivše supruge jer mu se nije htjela javiti na mobitel. Ispričao je kako je bivšu suprugu tamo pljunuo, pa joj nakon toga i rekao da će ‘riješiti sebe i nju‘, te je zgrabio za ruku. Pojasnio je, međutim, kako je nije imao namjeru ubiti, već je ‘samo došao vidjeti s kim ona priča‘.

Opisao je kako mu ona nije htjela dati mobitel, te dodao kako ‘ne želi da se balija približava njegovoj kćeri jer su balije silovali djecu tijekom rata‘. Također, kako je obrazložio, ‘ne želi da mu Muslimani dolaze u kuću‘.

Njegova bivša supruga posvjedočila je kako je taj dan radila u popodnevnoj smjeni, kad je bivši suprug u jednom trenutku banuo na njezino radno mjesto, došao iza pulta i uhvatio ju za nadlakticu, te joj potom rekao: "Majku ti j..., ubit ću te". U tom je trenutku izvadio mali džepni nož i prislonio joj ga na trbuh. To ju je strašno uplašilo nakon čega je uspjela pobjeći i otrčati prema trafici. U tom je trenutku, srećom, naletio jedan dečko od kojeg ja tražila da pozove policiju.

Tužiteljstvo je za kazneno djelo prijetnje bliskoj osobi predložilo izricanje uvjetne kazne zatvora od deset mjeseci s rokom kušnje od četiri godine.

image

Bivši je suprug ženi iz Zadra slao poruke u kojima ju je vrijeđao i prijetio ubojstvom (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:44