StoryEditor

Zbog nedolaska na suđenje Dulčić uhićen nakon slijetanja u Resnik

Piše PSD.
20. ožujka 2012. - 19:51
Rosan Dulčić (53) uhićen je u splitskoj zračnoj luci po izlasku iz aviona s kojim se vratio iz Saudijske Arabije gdje je radio na platformi.

Na splitskom sudu nad njim se vodi suđenje zbog pokušaja ubojstva poštara Vjekoslava Tadića (33) u Rudinama na Hvaru u srpnju 2009. godine. Do sukoba je došlo nakon što je pas Rosana Dulčića napao poštara. Prema optužnici, Dulčić je nakon svađe sjeo u svoj automobil saab kako bi se odvezao, a Tadić je dohvatio kamen i bacio mu ga na haubu.

Kako je kamen oštetio automobil, Dulčić se okrenuo i njime jurnuo na poštara. Tadić je nakon udarca automobilom odletio preko kamenog suhozida zajedno s mopedom, a Dulčić je izašao, uzeo kamen i udario ga u glavu dok je ležao na tlu. Teško ozlijeđeni Vjekoslav Tadića je helikopterom prevezen u KBC Split.

Na Županijskom sudu u Splitu više puta je zakazana rasprava, ali Dulčić ili ne bi primio poziv ili bi se opravdao. Za posljednje ročište prošli tjedan sudu je javljeno kako se nalazi u inozemstvu. Unatoč opravdanju nad njim je određen pritvor i raspisana tjeralica te je uhićen odmah po slijetanju u Split.

K. MARIĆ BANJE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:24