StoryEditor
Crna kronikaprekinuta zabava

Epilog korona partya u Brnazama: kazneno prijavljeni organizator okupljanja i mladić koji je pogodio policajca bocom u glavu. Gostima 23 prekršajna naloga

Piše Marko Didić
7. travnja 2021. - 13:51
Toni Paštar

Policija ne staje u obradi korona partija u zaseoku Jagnjići u Brnazama kojeg su prijavili građani 4. travnja. Osim PP Sinj, događaj istražuju i djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU, a do sada su podnijeli dvije kaznene prijave protiv dva mladića.

Jedan je Ivan J. (20) iz Brnaza u čijoj se neizgrađenoj kući (on kaže da je u pitanju bakina kuća) odvijao party za 300 osoba, a  koji je kao organizator prijavljen za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesi te je protiv njega izdan i prekršajni nalog za nenošenje maske.

Iz dosadašnjeg kriminialističkog istraživanja nije vidljivo da se Ivan opirao policajcima ili ih možda napadao kao što je to učinio njegov 24-godišnji sumještanin i imenjak Ivan M koji je u trenutku dolaska policajaca, oko 23.45 sati, bacio pivsku bocu na jednog od službenika.

Boca je pogodila policajca i i nanijela mu lakše ozljede glave, a u metežu koji je nastao lakše je ozlijeđena i 25-godišnja gošća (također pogođena u glavu) koja je zatečena prilikom dolaska policije, no za sada se ne zna tko je nju ozlijedio.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nas izvijestili da se u odnosu na događaj od 4. travnja u mjestu Brnaze još uvijek provodi kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen veći broj osoba pa je za očekivati da broj prijavljenih neće ostati na organizatoru i agresivnom 24-godišnjem gostu koji je ostvario obilježja kaznenog djela - prisila prema službenoj osobi iz čl. 314 Kaznenog zakona RH i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom državnom odvjetništvu.

Također su za aktere korona partija izdana 23 obvezna prekršajna naloga sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (nenošenje zaštitnih maski). Znači prijavljeni su oni za koje je policija neosporno utvrdila da nisu nosili masku, ali ne znači da neće biti još prijava za nenošenje maski i za prisilu prema službenoj osobi jer se intenzvno istražuje tko je sve vrijeđao policajce i bacao na njih pivske boce i druge predmete.

- Da su građani obavijestili Stožer Civilne zaštite, a ne policiju, ne bi bilo ni ovakvih kaznenih prijava jer bi se sve završilo naredbom da se prisutni raziđu, samo je problem ovoga mladoga svita što 'stožeraše' ne bi poslušali nego bi nastavili po svome, a možda bi bili i agresivniji nego prema policajcima - govori nam jedan mještanin Brnaza kojem nije mrsko što je konačno netko reagirao i što je i u Brnaze tog 4. travnja petnaestak minuta prije ponoći stigla 'pravna država' i prekinula tradicionalna partijanja na ovom lokalitetu u doba korone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 10:03