StoryEditor
Crna kronikaIncident u bauhausu

Završila neobična avantura švedske manekenke po Dalmaciji: Isabelli Violi Lindblom određeno jednotjedno zadržavanje u splitskom zatvoru

Piše Marko Didić
17. lipnja 2022. - 14:47

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom (31), poznati svjetski model, trenutno se nalazi u splitskom zatvoru na Bilicama. Svoj put nepriličnog ponašanja u našoj zemlji, za koju je rekla da u njoj može raditi što hoće, završila je nakon što je u srijedu na dojavu građana reagirala splitska policija.

Manekenka je kako doznajemo u srijedu u razdoblju od 10 do 14 sati u Bauhausu (Dujmovača) narušavala javni red i mir te bila izrazito neugodna prema nekim posjetiteljima. Netko od njih je pozvao djelatnike Prve policijske postaje koji su je pronašli, ali nju nije preplašio ni dolazak predstavnika zakona jer nije htjela poći s njima na kriminalističku obradu u postaju pa je morala biti privedena. Šveđanka u našoj zemlji navodno živi od početka prošle godine, da bi nakon kratkog boravka u Zagrebu preselila na more te se već u travnju nastanila na otoku.

O ovom događaju iz Bauhausa pismeno smo upitali PU splitsko-dalmatinsku, a odgovor prenosimo u cijelosti:

"Poštovani u odnosu na upit obavještavamo vas kako smo jučer, 16. lipnja 2022. godine, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja na Općinski prekršajni sud u Splitu, uz optužni prijedlog priveli jednu žensku osobu zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodatne informacije o navedenom događaju nismo vam u mogućnosti pružiti zbog obveze poštivanja Opće uredbe o zaštiti podataka."

Šveđanki je Prekršajni sud u Splitu odredio zadržavanje u zatvoru na sedam dana, a onda će se donijeti konačna presuda za njezino nedolično ponašanje.

Šveđanka je prije mjesec dana uzurpirala nenaseljeni otok Jaz kod Rogoznice s kojeg je tjerala posjetitelje, svojatajući taj otok kao da je njeno privatno vlasništvo, a na njega je dovela i osam kokošiju. Ljudima je plaćala usluge dovoza hrane čamcima što su neki obilato koristili.

Nakon napuštanja otoka zabilježen je njen ulazak u autobus 15. lipnja na trogirskoj stanici oko 10 sati, da bi onda tijekom vožnje vrijeđala vozača i putnike. Nakon te vožnje izgubio joj se svaki trag. Očito je od 15. lipnja po izlasku iz busa na samom ulazu u grad boravila po Splitu i okolici, a zadnji njezinn incident u Bauhausu (koji nije daleko od mjesta gdje se iskrcala) odveo ju je izravno u Zatvor na Bilicama.

Tek će se procijeniti je li joj potrebna i stručna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2022 11:32