StoryEditorOCM
Crna kronikatrostruki ubojica

Zavadlav na početku ponovljenog suđenja: ‘Nisam kriv! I otkud vještacima da sam govorio talijanski kad ga ne znam?!‘

Piše Vladimir Urukalo
17. ožujka 2023. - 13:08

Otprilike sat vremena trajalo je danas na Županijskom sudu u Splitu ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za tri teška ubojstva početkom siječnja 2020. godine.

Zavadlav se nakon pročitane optužnice od strane zamjeni ŽDO-a Mire Dolić očitovao da nije kriv i da će obranu dati na kraju postupka.

Dakle, cijelo je vrijeme govorio na hrvatskom jeziku, a prije njegovog očitovanja tim vještaka iz Klinike za psihijatriju "Vrapče" u Zagrebu sudu je potvrdio svoje vještačenje u kojem stoji da je Zavadlav raspravno sposoban i da može bez problema pratiti tijek suđenja. 

image
Nikola Vilic/ Cropix/Cropix
image
Nikola Vilic/ Cropix/Cropix

Vještaci su još, među ostalim, naveli u svom vještvu da se njegovo govorenje na talijanskom jeziku na prošloj raspravi, može shvatiti kao obrambeni mehanizam kojim želi doći u centar pažnje. Međutim, Zavadlav je nakon toga postavio pitanje kako vještaci znaju da je on pričao na talijanskom jeziku: "Iz citata dijela vještva kojeg je ekipa napravila ispada da su momci nešto krivo shvatili. Pa ja ne znam talijanski! Otkud bih ja uopće znao govoriti talijanski?!", čudio se Zavadlav.

Danas su kao svjedoci bili pozvani njegov otac Ante i brat Stanislav, no obojica su iskoristila zakonsku blagodat nesvjedočenja s obzirom da su bliski članovi obitelji. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak. 

I sutkinja je konstatirala u prilog Zavadlavovoj raspravnoj sposobnosti, da je, uz ostalo, kazao da je pročitao Kazneni zakon i Zakon o kaznenom postupku, što dovoljno govori o njegovoj upućenosti u prava. 

image
Nikola Vilic/ Cropix/Cropix
image
Nikola Vilic/ Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 22:18