StoryEditorOCM
Crna kronikašto mu bi?

Zaštitar ušao u školu s pištoljem da zaštiti sina; Nastavnica ga je prijavila, tužiteljstvo traži zatvor

Piše vijesti sd
26. listopada 2023. - 12:36
Nesmotreni ulazak s pištoljem u srednju školu, zaštitara bi moglo skupo stajati (ilustracija)Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

Škola je jedna od ustanova u koju je najstrože zabranjeno ulaziti s oružjem.

Međutim, u jednu zagrebačku srednju školu u svibnju je ušao zaštitar s oružjem.

"U prostorijama škole, u cilju da ustraši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: ‘Ne daj bože da se mom djetetu nešto dogodi, ja ne garantiram što će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi‘.

Te riječi i ponašanje su kod nastavnice izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, dakle, ozbiljno je prijetio, a kazneno djelo počinjeno je prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom", ističu tužitelji, prenosi Danica.hr.

Tomo se branio kako je "oko 15,30 sati, primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je upravo na mobitel njihov sin primio poziv u kojem mu se prijetilo na način da mu je rečeno da se pazi da ga se prati i da će ga istući.

"Sin je već primao takve prijetnje od učenika iz škole. U trenutku kada mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mjestu zaštitara te sam odlučio otići sve prijaviti u školu. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam ga skinuti jer sam bio jako uzrujan. No, iako sam bio uzrujan, prema djelatnicima škole nisam bio nepristojan i neugodan, te nisam rekao riječi koje mi se stavljaju na teret u optužnici", branio se Tomo.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je zaštitar prijetio. Kaže kako je njegovu prijetnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je on ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan. I njezine kolegice potvrdile da su tog dana vidjele kako je naoružani zaštitar ušao u školu. Tužitelji za njega traže šest mjeseci uvjetnog zatvora, a otpužnica je nepravomoćna, piše Danica.hr.

image

Oružju sigurno nije mjesto u školi (ilustracija)

Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:31