StoryEditor

Zaštitar pod čijim je autom eksplodirala bomba: Podmeću da sam trebao poginuti zbog preljuba

Piše PSD.
23. srpnja 2009. - 11:54

Đani Erceg, zaštitar tvrtke “Šibenik security” na čijem se vozilu alfa romeo u utorak ujutro u 7.50 sati na šibenskoj rivi iznenada aktivirala eksplozivna naprava podmetnuta na podvozju, pri čemu su krhotine najvjerojatnije vojne bombe M-75 teže ozlijedile djelatnika “Čistoće” Stanka Kosora te dvoje austrijskih nautičara, Huana Felixa i njegovu 19-godišnju kćer Moniku, pristao je jutro nakon događaja samo za agenciju EPEHA opisati svoju verziju nemilog incidenta.

Erceg je najprije energično i kategorično odbacio sve moguće spekulacije koje eksploziju dovode u kontekst navodnog obračuna zbog ljubomore, “ljubavnog trokuta” i tome slično.

– Takav je scenarij plasiran u javnost u namjeri da se podmetne medijima kako bi se cijeli događaj kanalizirao u drugom smjeru od pravoga – naglašava Erceg, te dodaje:

– To potkrepljujem činjenicom da ni jedna relevantna osoba, od mnogih koje su javno izražavale zabrinutost za zdravlje osoba ozlijeđenih u eksploziji, ni jednom riječju nije izrazila brigu za moje zdravlje. Bili su zaokupljeni nekim “važnijim” problemima u kojima ja, kao vozač pod čijim je vozilom eksplodirala eksplozivna naprava, uopće nisam bio važan. Zbog toga naglašavam da nema govora o tome da me je netko želio dignuti u zrak zbog neke ljubomore, veze s nekom ženskom osobom ili slično – siguran je Erceg.

Motive postavljanja eksplozivne naprave i pronalazak počinitelja prepušta policiji, kojoj je u 10-satnom, korektno i profesionalno vođenom informativnom razgovoru odgovorio na sva pitanja koja su ih zanimala. Između ostaloga i o tome što se događalo prije eksplozije te kako je preživio “bombaški napad”.

Nisam ništa posumnjao

- Svoju sam staru alfu noć prije parkirao ispred zgrade u kojoj stanujem. Otvorio sam je ujutro bez problema, upalio i krenuo prema gradskoj rivi, udaljenoj nepunih kilometar vožnje središtem Šibenika. Tijekom vožnje nisam zamijetio nikakav netipičan zvuk motora ili nečega drugog. Nakon dolaska na rivu, laganom sam vožnjom prolazio ispred zgrade Županije i tada je puknulo. U prvi sam trenutak pomislio da je puknuo rasplinjač ili nešto u motoru automobila koji je po godištu već na izdisaju.

- Primijetio sam ispod haube dim i bez ikakve panike nastavio sam vožnju tražeći prvi parkirni prostor. Kad sam zaustavio vozilo i izišao, ugledao sam probušene prednje gume, oštećenja na podvozju i ulje koje je istjecalo te sam, začuđen svime, podignuo haubu želeći spriječiti eventualni veći požar. Tog trenutka nisam vidio ni znao što se događa iza mene. S te udaljenosti nisam primijetio ni ranjene osobe, niti sam tada znao da je eksplodiralo ispod moje alfe. Pristigli su vatrogasci i neki građani koji su mi kazali da se eksplozivna naprava detonirala ispod mojeg vozila i da ima ranjenih. Sve mi je bilo nejasno i konfuzno, i trebalo mi je dosta pribranosti da povežem konce – rezimirao je zaštitar koji se, nakon što se pribrao, “stavio na raspolaganje policiji”.

ŽELJKO HULJEV / EPEHA
Foto: Marija Mihić / CROPIX

Preplašeni turisti

Detalje cijelog slučaja saznao sam poslije sa portala. Drago mi je što se nije dogodila tragedija većih razmjera iako silno žalim što je u eksploziji teže ranjena jedna osoba i što su preplašeni strani turisti.

Budući da nije doživio nikakve prijetnje ili konfliktne situacije iz kojih bi se mogle izroditi kakve posljedice Erceg smatra da nema razloga za strahovanje.

- Osjećam samo nelagodu, ali bez obzira na to već sam pristupio izvršavanju svojih redovnih radnih zadaća - istaknuo je djelatnik tvrtke “Šibenik security”.

item - id = 60602
related id = 0 -> 61712
related id = 1 -> 60673
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. siječanj 2022 20:03