StoryEditorOCM
Crna kronikauhićen je

Zaštitar koji je ubio čovjeka radi za tvrtku Norčevog oca, Antonio je umro bratu na rukama: ‘S kojim pravom je pucao?‘

Piše Marin Dešković/JL
23. srpnja 2024. - 10:07

Zbog sumnji da je u nedjelju na Žitnjaku pištoljem ubio 36-godišnjega muškarca sumnjajući da mu ovaj provaljuje u skladište koje je čuvao, policija je jučer i službeno uhitila zaštitara tvrtke "Noky Security" Sinišu P. (47) te će najvjerojatnije biti prijavljen za ubojstvo, piše Jutarnji list.

Kako je jučer izvijestila policija do pucanja je došlo oko 17 sati u krugu skladišta na Slavonskoj aveniji, a događaju je prethodila provala.

"Do sada je utvrđeno i doznato da su nepoznati počinitelj ili više njih, došli do ograde dvorišnog kruga trgovačkog društva, na kojoj je prije tjedan dana bio napravljen otvor, kroz koji su se provukli, ušli unutra gdje su provalili u skladište iz kojeg su otuđili više proizvoda industrijske boje. Prilikom bijega, od strane nepoznatog počinitelja, najvjerojatnije zaštitara, ispaljeno je nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio 36-godišnjaka. Član obitelji koji se u tom trenutku nalazio s njime, odvukao ga je u obližnju šumu gdje je preminuo, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja.

image
/Cropix

Po dovršenom očevidu na mjestu događaja, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Muškarac starosti 47 godina koji se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela uhićen je i priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.", priiopćeno je jučer iz zagrebačke policije.

Ubijeni muškarac, a riječ je o Antoniu D. koji živi u blizini, navodno je preminuo na rukama svojega brata.

Kako su dan ranije za Jutarnji kazali poznanici ubijenog muškarca, Antonio D. je bio zaposlen u jednoj firmi također na području Žitnjaka. Rekli su nam i kako znaju da su članovi njegove obitelji znali po obližnji firmama krasti željezo, a tvrde da je muškarac vodio uredan život i da se nedavno oženio. Poznanici se pitaju s kojim pravom je zaštitar pucao na njega ako je eventualno i krao.

image
/Cropix

Zaštitar koji je pucao navodno je u Noky Security prije nekoga vremena prešao iz jedne druge zaštitarske tvrtke, a ako bude osuđen zbog ubojstva prijeti mu kazna do 20 godina zatvora. Tvrtka Noky Security relativno je nova zaštitarska tvrtka u Hrvatskoj, a 2015. osnovali su je Ante Norac – Kevo, otac bivšega generala hrvatske vojske i osuđenoga ratnoga zločinca Mirka Norca te umirovljeni policajac iz Čepina, Pero Dugandžić.

Mirko Norac je pak, nakon odlsuženja kazne za zločine u Medačkome džepu jedno vrijeme radio u tvrtki kao prokurist. Uprkos činjenici da je u odnosu na konkurenciju relativno nova, Noky Security svake godine sve više raste po prihodima te ju se smatra 6. najjačom zaštitarskom tvrtkom u državi. Iz zaštitarske tvrtke rekli su nam kako nisu trenutno u mogućnosti davati izjave te će službena izjava biti dana u narednim danima.

image
/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:53