StoryEditor
Crna kronika'Ajme šta sam napravija!'

Zahuktava se slučaj pogibije motociklista, kolege prozivaju policiju: Lažu da su ga našli mrtvog, još je bio živ! Gdje je nestao automobil u kojem je bio sin krim inspektora?

28. kolovoza 2018. - 11:29

Već desetak godina organiziramo ovaj moto parti i uvijek smo imali dogovor s policijom da se bajkere ne zaustavlja, nego da budu u blizini kako bismo ih pozvali bude li kakvih problema.

Nikad dosad niti mi niti oni nismo prekršili dogovor i nikad nije bilo nikakvih problema sve dok se nisu pojavila ova dva mlada nadobudna policajca. Zašto su se oni tu pojavili, ne znam. Zašto je krenula potjera, to znaju oni, a mi svi znamo kako je završilo! Tragičnom smrću čovjeka koji se išao naspavati - ogorčeno nam je jučer ispričao Đani Radovanović, predsjednik Moto kluba Korčula, govoreći nam o okolnostima smrti 51-godišnjeg Denisa Listeša Lije iz Klisa, člana MK "Free Riders Klis", koji je 26. kolovoza nešto prije tri sata ujutro poginuo u mjestu Brna na Korčuli pri povratku s "Rock & Bike partyja".

Na fotografiji: Ivica Omeric Omer, Niksa Vetma Dula i Andrija Jaman Rusko

U nedjelju se već po portalima prenosila verzija po kojoj je Listeš navodno bježao policijskoj ophodnji koja ga je htjela zaustaviti, a Adrijana Biskup iz PU dubrovačko-neretvanske medijima je rekla da motociklist iz Klisa nije stao na znak stop pa su se policajci uputili za njim.

Navela je i da nije bilo policijske potjere, da su nakon minute vožnje policajci naišli na prometnu nesreću, a motociklist je već preminuo te da je na policijskom autu bila upaljena samo svjetleća sirena, dok je zvučna upaljena tek nakon što su policajci vidjeli da je došlo do nesreće i da bi upozorili druge sudionike u prometu.

Motociklist bježao pa poginuo, otočani krive policiju

No, u razgovorima s nekoliko svjedoka ispada da priča nije baš onakva kakvom je policija želi prikazati.

- Mi smo ušli u stan i onda smo čuli klizanje motora, struganje i gotovo istovremeno policijsku sirenu. Policajci su već bili tu, znači u trenutku nesreće, a jedan mladi se drža za glavu i govorio: "Ajme šta sam napravija!" Vidjelo se na njemu da mu je bilo silno žao, mrmljao je nešto kao "što si bjež'o, što mi nisi stao!" - priča nam bajker zvani Dugi iz Livna.

- Lažu kad su rekli da su naišli na mrtvog motociklista, čovjek je još bio živ, tek nakon 20-ak minuta došla je Hitna pomoći i oni su ga oživljavali jedno 15-20 minuta. Kad je čovjek izdahnuo, jedan bajker je prigovorio tom mladom policajcu, čiji je otac krim inspektor u policiji, da je li zadovoljan šta je ubio čovjeka, na što je policajac na njega fizički nasrnuo. Počelo je naguravanje pa je jedan stariji policajac mlađeg kolegu maknuo u vozilo i na kraju su njega i ovog drugog šta je bija s njim odveli ća - govori nam Radovanović.

Pojašnjava kako su ista dva mlada policajca prije nekih mjesec dana imala "incident" kada su, također u mjestu Brna, službenim vozilom srušili dvojicu mladića koji su se vozili na "tomosu".

- Ljudi su ogorčeni. Ne znam što se dogodilo i zašto je policija izigrala dogovor koji smo imali. Šta je toj dvojici palo na pamet, šta su tili postići, ne znam, al' njih dvojica skupa nemaju godina koliko je ima pokojni. A koliko je on bija savjestan govori i činjenica da je iša leć da može odmoran ujutro na trajekt, a nije loka do šest, sedan ujutro i nema šanse da je on njima biža - kaže Radovanović.

Kolege bajkeri pokojnog Listeša iz splitskog kluba "Vuk samotnjak" i njegova matičnog kluba iz Klisa također su ogorčeni i kažu kako samo žele da se zna istina.

- Lija je priča s nama, govorija je svoje ime, a mi smo stigli 20-ak minuta nakon nesriće. Pazi, ovo mu je bila trinaesta godina da dolazi doli, zna je točno svaki kantun i ulicu u detalje, nema šanse da je vozija velikom brzinom i da je zato pa. A nema ni tragova kočenja. Ko zna jesu li mu oni naglo upalili rotaciju, pa ga je to zabljesnulo ili šta se dogodilo, ali zanimljivo je da su i ta dva policajca i njihovo vozilo nestali s mjesta nesreće kad je Hitna ustanovila Lijinu smrt. Pa jel' itko utvrdija ima li možda ikakvih tragova na policijskom automobilu?

On je 40 godina vozija motore, uvik je mlađe upozorava i pazija da in se šta ne dogodi. Želimo da se zna istina i samo istina, a Liju ništa ne može vratiti, on će biti pokopan ka hrvatski branitelj sa svim vojnim počastima - uglas nam govore Nikša Vetma Dula iz "Free ridersa Klis" i "Vukovi" Andrija Jaman Rusko i Ivica Omelić Omer.

Dubrovačka je policija jučer dala i službeno priopćenje nakon obavljenog očevida prometne nesreće u kojoj stoji da je "do nesreće došlo kada je 51-godišnji motociklist, krećući se u pravcu mjesta Brna, izlaskom iz zavoja, zbog neprimjerene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i u naglom kočenju udario u betonski potporni zid".
U njemu stoji i da je "uslijed udara motociklist pao na tlo i u klizanju udario u parkirane motocikle, dok je motocikl udario u betonski potporni zid".

 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 08:22