StoryEditor
Crna kronikapovukao se

Zadarski sudac koji je pustio silovatelje da se brane sa slobode zatražio policijsku zaštitu; Zbog ozbiljnih prijetnji odgodio je i ročišta, na čekanju i suđenje ocu monstrumu s Paga

Piše PSD.
15. listopada 2019. - 22:08
sud

Sudac Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru, Ivan Marković, zatražio je zaštitu policije zbog prijetnji koje su mu počele stizati nakon što je petoricu mladića osumnjičenih za grupno silovanje pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode.

Zadarski sud oglasio se o slučaju grupnog silovanja maloljetnice: 'Sudac ih je pustio na slobodu jer je procijenio da su mjere opreza dovoljne. Mediji su pridonijeli dizanju tenzija...', Nesretna djevojka još nije ispitana

Što se dogodilo sa snimkama grupnog silovanja? Glasnogovornik suda u Zadru 'demantira' policiju i kaže da ih nema u spisu, Sarnavka ogorčena: Ovo je dno dna!​

Strava kod Zadra: sedmorica mladića godinu dana silovala 15-godišnjakinju, tukli je, snimali mobitelom i ucjenjivali!; Sudac ih pustio da se brane sa slobode iako žrtva živi u istome mjestu!?​

Osim da je riječ o ozbiljnoj situaciji, što je potvrdio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, iz zadarske policije se nije moglo doznati o kakvim je prijetnjama riječ.

Marković je u utorak odgodio i dva važna zakazana ročišta na Županijskom sudu u Zadru. U prvom slučaju odgodio je jučerašnji početak suđenja 19-godišnjaku, koji je pijan prošle godine uzrokovao smrt 36-godišnje medicinske sestre i majke triju djevojčica. Uz to, Marković je odgodio i suđenje koje se vodi za nezapamćen slučaj nasilja oca s Paga nad svoje četvero maloljetne djece, zakazan za srijedu i četvrtak, 16. i 17. listopada.

– Sudac je spriječen doći na rasprave – rekao je kratko glasnogovornik suda Hrvoje Visković. Iako je u utorak na sudskim hodnicima procurila informacija da je Marković otvorio bolovanje jer je potresen cijelim slučajem, Visković je to demantirao.
– Sudac nije otvorio bolovanje. Spriječen je održati rasprave – rekao je.

Stegovni postupak protiv Markovića u međuvremenu je od ministra Bošnjakovića zatražila Platforma za reproduktivna prava. Pokretanje postupka pred Državnim sudbenim vijećem traže zbog neprofesionalnog, nemarnog postupanja koje dovodi u opasnost sigurnost i dostojanstvo žrtve. Zadarski blok je počeo organizirati i prosvjed, koji bi se ispred zgrade suda na Poluotoku trebao održati u petak, u podne.
 

Facebook osvetnici: objavili imena okrivljenih mladića

U utorak su na više javnih profila na Facebooku javno objavljena imena okrivljenih mladića. Dio članova Facebook grupe koji su javno objavili imena mladića obrazlažu to svojim privatnim činom hrabrosti, iako je riječ o maloljetnicima i mlađim punoljetnicima čiji je identitet zakonom zaštićen. Na nekim se Facebook profilima čak pojavilo i ime same žrtve.

 

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 06:12