StoryEditor

Zadar: 18-godišnjak počinio devet razbojništava i pet teških krađa

Piše PSD.
2. ožujka 2012. - 16:48

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Zadra, kojeg se sumnjiči da je prošle godine, kao maloljetnik, počinio devet kaznenih djela razbojništava, te ove godine još dva kaznena djela razbojništva, sva u Zadru. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim djelima iznosi oko 37 tisuća kuna.

Obradom je utvrđena osnovana sumnja da je on tijekom 2011.godine, maskiran, prijeteći djelatnicima nožem otuđivao novac: u svibnju prošle godine u trgovini u ulici Put kotarskih Serdara, dok je u lipnju na isti način počinio razbojništvo u pet trgovina mješovitom robom i jednoj trgovinom za otkup srebra i zlata, te u prosincu u ljekarni u ulici Put Kotlara.

Također ga se sumnjiči da je 1. veljače ove godine počinio razbojništvo u trgovini u ulici Ante Starčevića, a 10. veljače je u večernjim satima, prijeteći pištoljem, otuđio novac iz sportske kladionice u ulici Matije Gupca.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je s njim u društvu u jednom slučaju, kod pokušaja razbojništva u trgovinu u ulici Bože Peričića u lipnju prošle godine, sudjelovao i 19-godišnjak. Obojica su u petak uz kaznenu prijavu privedena županijskom sucu za mladež u Zadru.

Isto tako je utvrđena osnovana sumnja da je 18-godišnjak počinio još pet kaznenih djela teške krađe u Zadru, i to dvije krađe tijekom travnja 2011. godine i tri teške krađe tijekom veljače ove godine. Ukupna materijalna šteta iznosi preko deset tisuća kuna.

L. K.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 11:07