StoryEditor

Zabok: vozač skrenuo na lijevi trak i skrivio nesreću s poginulom i ozlijeđenim osobama

Piše PSD.
3. veljače 2010. - 12:28

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 20 sati i 5 minuta, na tzv. industrijskoj cesti u Zaboku (Prilaz Franje Tuđmana) poginuo je vozač osobnog automobila S. Z. (37) iz Velikog Trgovišća, njegova 27-godišnja žena je teško ozlijeđena, a ozlijeđena su i djeca, stara nešto manje od dvije te šest godina.

Mlađe dijete je u vrlo teškom stanju zbog opasnih ozljeda glave zbog kojih je hitno operirano u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, a i majka je u podjednako teškom stanju.

Vozač automobila zagrebačkih reg. oznaka, 50-godišnjak koji je prešao na suprotan trak i tako prouzročio tragediju, lakše je ozlijeđen.

Do nesreće je došlo, utvrđeno je očevidom u kojem je sudjelovao i istražni sudac, nakon kobnog prelaska vozača iz Zagreba na dio kolnika kojim je iz nailazio mladi bračni par, zbog čega je došlo do frontalnog sudara koji su zbog jačine sraza odbačeni sa strane. Automobil zagorskog para je odbačen na nizvisinu prekrivenu snijegom van svojeg ruba kolnika, a onaj Zagrepčanina je odletio van svojeg desnog ruba kolnika.

Nesretni Velikotrgovišćanec je na mjestu preminuo. Ozlijeđenima je pomoć pružena u OB Zabok, osim mlađem djetetu koje je zadržano na liječenju u Klaićevoj. Neslužbeno, vozač kojega se smatra krivim za ovu tragediju, nije bio pod utjecajem alkohola niti su za sada jasne okolnosti koje su ga navele na poguban prelazak na krivi trak.

Ljiljana Pavlina / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 16:37