StoryEditorOCM
Crna kronikau starom gradu

Za okolnosti koje su dovele do smrti 29-godišnjeg radnika na Hvaru sumnjiči se šef građevinskog poduzeća: ‘Nije postupao sukladno propisima i pravilima struke‘

Piše psd
18. svibnja 2022. - 10:42

Nakon vijesti o nesretnom događaju u Starom Gradu, na otoku Hvaru, u kojem je smrtno stradao 29-godišnjak, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, a također je očevidu nazočila inspektorica zaštite na radu.

Policijski službenici Policijske postaje Hvar jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da kao odgovorna osoba građevinskog poduzeća prilikom izvođenja građevinskih radova, nije postupao sukladno propisima i pravilima struke, tako da je izazvao opasnost za život i imovinu, te je ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela Opasno izvođenje građevinskih radova radi čega će protiv 55-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava iz čl. 222. st.3. i st.4. u svezi kaznenog djela iz čl. 221. Kaznenog zakona RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 08:02