Crna kronikadobio kaznenu prijavu

Vraća se iza rešetaka: Darku Kovačeviću Daruvarcu mjesec dana istražnog zatvora zbog prijetnji mladiću

Piše Hina
31. ožujak 2019. - 23:39

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela, istražni sudac Županijskoga suda u Zadru u nedjelju navečer odredio je Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) 30 dana istražnog zatvora.

Nakon verbalne prijetnje 24-godišnjem muškarcu u jednom zadarskom kafiću, koji je to odmah prijavio policiji, Darko Kovačević Daruvarac u subotu navečer priveden je u Policijsku upravu zadarsku. Noć je proveo u pritvoru, a motiv verbalnih prijetnji  i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su bile objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., za što je Daruvarac nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Daruvarca nakon novog incidenta u Zadru doveli na ispitivanje: Ovo je čista namještaljka samo da me vrate u zatvor!

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, Kovačević je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, lažnog  prijavljivanja kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima je kao počinitelja naveo 24-godišnjaka.

U nedjelju oko 15 sati Kovačević je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje, a oko 17 sati priveden je županijskom državnom odvjetniku na ispitivanje te je tada novinarima dobacio "da nije nikome prijetio i da mu netko namješta kako bi ga vratili u zatvor".

Otkrili smo zašto je Daruvarac nasrnuo na mladića u zadarskom kafiću: na policiji iznio svoju obranu, zbog incidenta mu prijete tri godine zatvora

#ISTRAžNI ZATVOR#DARKO KOVAčEVIć#DARUVARAC