StoryEditor
Crna kronikanesreća u gradskoj jezgri

Vozaču kareta prijeti ozbiljna kazna: u centru Splita oborio i teško ozlijedio rusku turistkinju; Optužnica je podignuta, ako je mladi dostavljač odluči osporiti loše mu se piše

Piše Katarina Marić Banje
18. svibnja 2019. - 16:02

Protiv dostavljača A.L.(27) iz Splita koji je u splitskoj gradskoj jezgri kolicima slomio nogu i ruku turistkinji iz Rusije prošlo ljeto Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu.

Ako optuženi prizna krivnju dobit će uvjetnu kaznu od pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godine dana. Odluči li se osporavati optužnicu prijeti mu duplo viša kazna.

Vozač kareta koji je ozlijedio ženu u centru Splita: Udario sam je u rame i bacio dolje, a kolo joj je uhvatilo nogu...

Kako stoji u optužnici, A. L. je prvog dana rujna oko podne, upravljao kolicima na elektromotorni pogon pješačkom zonom u ulici Ispod ure. Kretao se kroz kolonu prolaznika, a nije se uvjerio kako neće nikoga udariti kolicima, stoji u optužnici. U jednom trenutku je prednjim desnim kutom tovarnog sanduka udario odostraga Irynu Krasouskaye i oborio je na pod. Prilikom pada turistkinja je zadobila frakturu vrata bedrene kosti i frakturu palčane kosti u podlaktici. Dostavljač se tereti izazivanje prometne nesreće u kojoj je iz nehaja nanio Ruskinji teške tjelesne ozlijede.

Državno odvjetništvo predlaže sudu da se na temelju optužnice izda kazneni nalog kojim će se vozač kolica proglasiti krivim i kazniti uvjetnim zatvorom. Također bi morao platit 3.600 kuna kaznenog postupka.

Ako sud prihvati prijedlog i izda kazneni nalog s predloženom sankcijom optuženi ga može prihvatiti ili u suprotnom podnijeti prigovor. Tada se provodi suđenje na kojem se utvrđuje krivnja. Tužiteljstvo u slučaju takvog scenarija predlaže dvostruko težu kaznu od deset mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine. 

#ISPOD URE#RUSKINJA#VOZAČ KARETA#DOSTAVLJAČ#SPLITSKA GRADSKA JEZGRA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 22:55