StoryEditorOCM
Crna kronikaponavljanje nedjela

Vozač koji je usmrtio sestre u Prugovu lani je izišao iz zatvora, autom je nasrnuo na policajca; I tada je bio pijan

Piše vijesti sd
18. listopada 2023. - 17:09

Vozač star 47 godina, koji je sinoć u Prugovu prouzročio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije sestre od 55 i 36 godina, pobjegao s mjesta nesreće i zaključao se u kuću u koju su policajci morali provaliti da bi utvrdili da ima 1,5 promil alkohohola, kako je pisala Slobodna Dalmacija, ne prestaje šokirati svojim ponašanjem.

image

Ovaj put vozač je imao 1,5 promila, a u slučaju iz 2015. godine 1,8 (ilustracija)

Joško Šupić/Cropix

Naime taj vozač, Goran J., krajem prošle godine izašao je iz zatvora u kojem je odslužio jednogodišnju kaznu zbog nedjela iz 2015. godine. Tada je vozio automobil s 1,8 promila alkohola u krvi pa su građani, vidjevši vozilo koje vrluda po cesti, pozvali policiju. Na to je on pokušao autom zgaziti policajca koji je stigao na intervenciju i samo zahvaljujući dobim refleksima policajca, koji se bacio pored ceste, nije došlo do tragedije. Protiv vozača je 2016. godine podignuta optužnica, a potvrdili su na splitskom Općinskom sudu, 2020. donesena i presuda - uvjetna kazna zatvora od godine dana s rokom kušnje od četiri godine. Po žalbi tužiteljstva sankcija je izmijenjena: dobio je godinu dana bezuvjetnog zatvora koju je i odslužio od kraja 2021. godine do kraja 2022. godine, piše 24 sata.

Kako vidimo, sankcija nije imala efekta jer je vozač ponovio vožnju u alkoholiziranom stanju, ali ovaj put s težim, tragičnim posljedicama po dva ljudska života.

image

Alkoholiziran je htio pregaziti policajca 2015. godine (ilustracija)

Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:17