StoryEditor
Crna kronikaPROMETNA U KAŠTELIMA

Vozač i suputnici čudom preživjeli: U nas se zabio taksist, koji je zaspao za volanom! Probudio se tek kad mu se auto od udarca zavrtjelo na cesti... Rekao je da je vozio 48 sati u komadu!

Piše Gabrijela Radanović
21. kolovoza 2019. - 17:07

Stravična prometna nesreća dogodila se rano jutros u Kaštel Štafiliću, ali na sreću bez ljudskih žrtava.
Ponavljamo – stravična, jer je prema izjavama sudionika, uzrok incidenta bila premorenost taksista, koji je zaspao za upravljačem automobila i prešao u suprotni kolnički trak stare kaštelanske ceste.

– U šest i deset ujutro krenuo sam na posao i autom sam "skupio" kolegicu i njezina sina koji kod nas radi sezonski. Krenuli smo prema aerodromu i kod "Tommyja" u Štafiliću smo uočili da je automobil marke Renault prešao u suprotnu traku i da punom brzinom ide kontra nas.

Nisam vidio vozačevo lice, ali sam zato vidio glavu naslonjenu na volanu. "Blendao" sam, trubio i na kraju sam se popeo na pločnik kako bih ga izbjegao, ali je ipak udario u zadnji kraj mojeg auta – govori nam 30-godišnji vozač Peugeota iz Kaštel Starog, još uvijek šokiran od nesreće i spašavanja vlastite žive glave, ali i života svoje 40-godišnje kolegice i njezina 16-godišnjeg sina.

– Policija je procijenila da je taksist vozio brzinom između 70 i 80 kilometara na sat. Probudio se tek kad mu je automobil od siline udarca počeo rotirati na cesti. Kad je izišao iz vozila kazao nam je da je radio 48 sati u komadu, bez spavanja. To je bio njegov izgovor za pukom srećom izbjegnuto ubojstvo troje ljudi – ogorčen je sudionik nesreće čiji su podaci poznati našoj redakciji.

Unesrećenima su u splitskom Kliničkom bolničkom centru utvrđene lakše tjelesne ozljede. Tako je vozač zadobio hematom na glavi, nabijeno mu je rame i prsa, njegovoj kolegici je natučeno rame, a njezinu maloljetnom sinu noga.
Ono što je našeg sugovornika posebno naljutilo jest reakcija vozača taksija, koji je, kako nam je kazao svjedok, prema naputku vlasnika prijevozničke firme za koju radi, s oštećenog vozila skidao taksi-oznake te s vrata i naljepnice s imenom tvrtke.

– Dolaskom policije mi smo prijavili da je imao taksi-oznake, pa su policajci tražili da im pokaže ugovor o radu. On je i njima rekao da je radio 48 sati u komadu – posvjedočio je vozač oštećenog Peugeota.

Još uvijek potreseni sudionik nesreće prisjetio se i da je često s kolegama komentirao kako je lutrija svako jutro prolaziti tom dionicom kaštelanske ceste. Samo snalažljivošću našeg sugovornika i uz malo sreće, spriječena je velika tragedija.

Više informacija o nesreći pokušali smo doznati od Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

#TAKSI#PROMETNA NESREĆA# KAŠTELA#TAKSIST ZASPAO U VOZILU

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:40