StoryEditorOCM
Crna kronikateška nesreća

Vozač koji je noćas u Splitu oborio 17-godišnjaka imao 1,20 promila alkohola, još se ne zna je li projurio kroz crveno

Piše Vladimir Urukalo
8. lipnja 2023. - 11:48

Sedamnaestogodišnjak iz Splita koji je u ranim jutarnjim satima četvrtka teško stradao kao pješak u naletu vozila kojim je upravljao pijani vozač, nalazi se u splitskoj bolnici s teškim ozljedama glave - prijelomom lubanje i nagnječenjem mozga te mu se liječnici bore za život.

Kako je izvijestila splitska policija, maloljetnik je oko 3.30 sati na pješačkom prijelazu prelazio cestu na križanju Velebitske i Vukovarske ulice te je na njega iz smjera sjevera prema jugu Velebitskom ulicom naletio "Golf" kojeg je vozio 27-godišnjak s područja Dugog Rata. Bio je alkoholiziran, a kako smo neslužbeno doznali, izmjereno mu je 1,20 promila alkohola u krvi.

Policija je navela da je vozio neprilagođenom brzinom, no još nije poznato koliko je ona iznosila te da li je eventualno prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Na mjestu nesreće obavljen je očevid kojeg je vodila zamjenica ODO-a uz asistenciju prometnog vještaka i policije i koji je potrajao do 5.30 sati do kada je bila zatvorena cesta do raskrižja s ulicom Matice Hrvatske. Kako bi što detaljnije utvrdili sve okolnosti ove tragične nesreće, splitska je policija pozvala potencijalne svjedoke nesreće da nazovu Postaju prometne policije na brojeve telefona 021/ 504-036 i 504-010 ili osobno pristupe u postaju na adresi Put Plokita 81, Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:10