StoryEditor
Crna kronikaZavršen očevid

Vozač ford fieste kriv je za nesreću u Čaporicama u kojoj je poginuo ugostitelj Ćubić: oduzeo mu prednost prolaza, prijeti mu do 10 godina zatvora

13. rujna 2020. - 13:58
Nikša Stipaničev/ilustracija/Cropix

Sedamdesetdevetogodišnji Jozo Š. kriv je za prometnu nesreću koja se dogodila u subotu oko 14:15 sati na križanju dionica cesti DC 60 i DC 220, u mjestu Čaporice a u kojoj je poginuo 64-godišnji Marko Ćubić poznati berlinski ugostitelj, inače i vlasnik splitske kavane Emauel koja se nalazi u prizemlju hotela Globo.

Jozo Š. je svojim vozilom ford fiesta splitskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera istoka prema zapadu, oduzeo prednost prolaza Ćubiću koji se na motociklu Honda 125 kretao iz suprotnog smjera prema Imotskome.

Vozač ford fieste je skrenuo ulijevo, te je oduzeo prednost prolaza motociklistu koji je zadržavao smjer svoga kretanja te je vozač motocikla od udarca pao na kolnik i preminuo na mjestu događaja iako je na glavi imao zaštitnu kacigu.

Zamjenik županijskog državnog odvjentika je vodio očevid, a svjedoci govore da je jedan mladić okretao Ćubića na bok, bio je jož živ dok je dolazila Hitna pomoć.

- Imao je sedam osam udisaja u minuti i onda više ne znamo što se događalo kad je došla Hitna, samo smo pročitali da je poginuo - rekao nam je jedan očevidac.

Vozač je nakon nesreće uhićen te je nad njim provedena kriminalisitčka obrada, a bit će prijavljen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Ugostitelj Čubić je, kako doznajemo, krenuo iz Trilja motociklom u svoje selo Budimir (lokalni stnaovnici ga nazivaju Budimiri, op.a) koji se nalazi osam kilometara od Trilja, ali nažalost na tom putu je poginuo.

Cijela njegova obitlelj je ovu nesretnu vijest dočekala u Njemačkoj u koju su otišli dan prije ove tragedije, a Marko je ostao kod kuće srediti još neke poslove.

Za ovo kazneno djelo je zapriječena kazna od jedne do deset godina zatvora, a oduzimanje prednosti prolaza i to kod lijevog skretanja kao u ovom slučaju je drugi uzrok prometnih nesreća uopće nakon prekoračenja brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 16:23