StoryEditor
Crna kronikanaletio u punom gasu

Vozač BMW-a koji je pokosio Škodu na naplatnim kućicama u sebi imao cijeli koktel droga i lijekova! Mještani nisu iznenađeni: Trebao je biti na odvikavanju, a vratio se doma ušlagiran

Piše Hajdi Karakaš Jakubin, Marin Dešković/JL
16. srpnja 2019. - 11:47

Amfetamin, GHB i diazepam čine koktel droge i lijekova koje je Čakovčanin Ozren M. (35) imao u sebi dok se pod punim gasom, bez ikakva kočenja, s najmanje 150 km/h zabio svojim BMW-om u kolonu vozila na naplatnoj postaji Sveta Helena, piše Jutarnji list.

Od te nesreće prošli četvrtak u 12.43 h, kada je tročlana obitelj Dobrenov u svojoj Škodi bila prva na udaru nesavjesnog vozača, prošla su puna četiri dana do podnošenja kaznene prijave i određivanja jednomjesečnog pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Zapovjednik vatrogasaca koji su intervenirali nakon sudara na naplatnim kućicama: Netko je nešto pokušao uzeti iz BMW-a; Je li liječnik osumnjičenog znao da je došlo do promjene zdravstvenog stanja?

Ovo je vozač BMW-a koji je skrivio nesreću na naplatnim kućicama: u trenutku sudara bio je pod utjecajem droga i lijekova, prijeti mu osam godina zatvora​

Problem s drogom

I dok se Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić, te njegova supruga Ana i sedmogodišnji sinčić sporo, ali uspješno oporavljaju u bolnici od stravičnih ozljeda koje im je priuštio Ozren M., obitelj osumnjičenog u sebi kipi jer pred sobom imaju dvije mučne bitke - olakšati sinu pritvorske dane jer mu je to prvi ulazak iza rešetaka zatvorskog bedema te tražiti iskupljenje od Dobrenovih za koje se nadaju, kad se oporave, da će smoći snage pogledati ih u oči i primiti najdublju ispriku unatoč nepovratnoj počinjenoj šteti koje su itekako svjesni.

Obje obitelji, međutim, nisu za razgovor s medijima. Obitelj Dobrenovih samo želi mir i brz oporavak svojih najmilijih koji ljetovanje provode na neočekivani način u bolnici, umjesto na Dugom otoku kamo su se zaputili kobnog dana.

Čakovec, međutim, bruji o hororu koji je njihov mladi mještanin skrivio i zaprepastio cijelu zemlju.

- Možda se stekao dojam da ga roditelji štite i da štite njegov čin zbog kojega su sad svi na stupu srama i razapeti u medijskom prostoru. Vjerujte, nije tako. Ozrenovi su roditelji itekako svjesni problema koje njihov sin ima s drogom. Mislili su da će mu hospitalizacija na Rabu pomoći, ali su već dan nakon njegova povratka prije tjedan dana vidjeli da su u zabludi. Vratio se kući, kako se ono kaže, ušlagiran. Posvađali su se pa je došlo do kuršlusa. Ne znam jesu li ga oni istjerali van ili je sam napustio kuću, da bi na kraju Ozren sjeo u svoj BMW koji je bio od studenoga prošle godine na popravku - ispričao je jedan obiteljski poznanik.

Potvrda

Po Čakovcu se, kako piše Jutarnji list, još priča kako je Ozren prošlog četvrtka oko 13 sati, dok su na poprište užasa stigli Hitna pomoć, policija i vatrogasci, nazvao mobitelom oca i šokirao ga: “Tata, ubio sam ljude na Svetoj Heleni”. Navodno je to bio jedini poziv koji je uputio u vrijeme oko nesreće, a kako se može, također neslužbeno, čuti, obavijest od teleoperatera nije potkrijepila inicijalne tvrdnje svjedoka da je Ozren u vrijeme nesreće pričao na mobitel te potom izašao i nastavio vrijeđati sugovornika.

Po Čakovcu čak kruži priča da je Ozren netom prije nesreće, a vozeći na tempomatu, pokušavao primaknuti sjedalo s kojim je imao problema dulje vrijeme, ali upućeni u problematiku sumnjaju da je to samo “aljkav pokušaj svaljivanja odgovornosti na kvar na autu”. Ono što se najviše pitaju Ozrenovi prijatelji jest “gdje je nestao ugodan, miran dječački duh i u kojem je trenutku došlo do prevage da su mu opijati, pogotovo GHB (gama-hidroksibutiratna kiselina, poznatija kao “droga za silovanje”), postali “glavni životni suputnici”.

Sugovornici s kojima smo razgovarali o koktelu koji je Ozren M. imao u sebi kažu da “ponašanje ovisi od osobe do osobe te je nepredvidivo”.

Baš kao što je bilo i nepredvidivo putovanje tročlane obitelji u Škodi s mađarskim registarskim oznakama. Podsjetimo, Dobrenovi su kobnog dana iz Budimpešte, gdje su sletjeli iz daleke Australije, putovali u Zagreb odakle su dalje, nakon kratkog susreta s prijateljima, trebali otići na ljetovanje na Dugi otok.

Vozili su se u Škodi i strpljivo prilazili naplatnoj kućici Sveta Helena jer je ispred njih drugi vozač plaćao cestarinu. Međutim, tog trenutka je prema naplatnoj kućici jurio i Ozren M. u svom BMW-u. Bez ikakva kočenja zabio se u Škodu s Dobrenovima koja je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice, udarivši pritom u stražnji dio Audija. Za razliku od Dobrenovih, vozač BMW-a sam se izvukao iz auta. Pred organima gonjenja se, tvrdi, detalja udesa ne sjeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 08:10